fbpx

Razkrivamo skrivnost edinstvenega Miami mojita

Foto: Twitter

Mojito je priljubljen koktajl po celem svetu, ki izvira iz mesta Havana s Kube, uživajo pa ga že od leta 1586. Alkoholna pijača na osnovi ruma je neuradna blagovna znamka ‘čarobnega mesta’ Floride, ki je znano po svojem odločnem nočnem življenju. Izlet v Miami ne bi bil popoln brez kozarca osvežilne čarovnije. 

Na potovanju po Floridi je novinar za CNN James Williams izvedel, kaj je skrivnost Miami mojita in zakaj je v tem mestu drugačen kot drugod. Skrivnost mu je zaupal prejemnik nagrade grammy, producent in glasbenk Emilio Estefan.

Oglej si video: The ultimate Miami mojito

Estefan je v glasbeni industriji zelo uspešen že desetletja, z ženo Glorio Estefan sta organizirala glasbene dogodke v Beli hiši. Estefanova, ki sta rojena na Kubi, sta lastnika tudi več kubanskih tematskih restavracij in barov v svoji domači okolici v Miamiju.

Foto: Facebook

Estefan je na srečanju z Williamsom novinarju pokazal, kako naredi to popularno poletno pijačo. In kako je Miami mojito drugačen od kubanske različice? ”Občutiš pravi okus,” pravi Estefan. Estefanova različica vsebuje lokalno limeto, malo limete in domači sladkorni sirup. Estefan pa je tudi velikodušen z rumom. Ampak kot glavno sestavino, ki naredi ta mojito poseben, pa navede sladkorni trst.

N. Š.