fbpx

Resničen je. Spoznajte Rogerja, vladarja vseh kengurujev

Vir: Youtube

Spoznajte Rogerja, kenguruja, ki se ponaša z več mišične mase kot povprečen “bodybuilder” v lokalni telovadnici. Orjak s svojimi mišicami zvija pločevino, odganja tekmece in pozira fotografom. 

Nesporni vladar kengurujev živi v avstralskem zavetišču Alice Springs, kamor ga je pripeljal eden od skrbnikov Chris Barnes. Barnes je v bližini svojega živalskega prijatelja previden, kljub temu da sta prijatelja, odkar je bil Roger še mladič. “Ne boji se ljudi, včasih se bojuje tudi z mano. Takrat raje pobegnem,” potoži Barnes.

Oskrbnik pripoveduje, da je moč za kenguruje izrednega pomena, ker jo potrebujejo v borbah, ki jih imajo z drugimi samci. “Kot samec kenguruja se boste morali boriti, če boste kadarkoli hoteli imeti ženo,” razloži Barnes. Roger si je v svoji osvajalski karieri uspel priboriti kar nekaj žena.

Barnes je Rogerja vzgojil v zavetišču na severu Avstralije. Uspel ga je rešiti iz mamine vrečke, potem ko je doživela prometno nesrečo na eni izmed avstralskih hitrih cest.

Rogerju ni namenjena divjina
Rogerja ne moremo izpustiti v divjino, saj lahko tam naleti na ljudi. Do konca življenja bo živel v zatočišču.” Barnes je kljub temu prepričan, da mogočnemu kenguruju ne bo hudega: “Zelo je srečen, ima veliko prostora in žena – le česa si lahko še želi?”

Ž. K.