fbpx

Rock’n’roll zvezdnik Jerry Lee Lewis praznuje 80 let

(Foto: GettyImages)

Pianist, skladatelj in rock’n’roll zvezdnik Jerry Lee Lewis danes praznuje svoj 80. rojstni dan. Spominjamo se ga po uspešnicah: Great balls of fire (1964), Whole lot of shakin’ going on (1964) in Tutti Frutti (2007).

(Foto: GettyImages)

(Foto: GettyImages)

Lewis ni bil poskočen in za vroče le za klavirjem, ampak tudi v osebnem življenju. Poročen je bil kar sedemkrat. Prvi zakon je sklenil že pri 14-ih letih, s 17-letno Dorothy Barton. Ločil se je že po slabih dveh letih, še preden pa je bila ločitev dokončna, se je poročil z Jane Mitchum. Tretji zakon je sklenil pri 22-ih letih s svojo 13-letno sestrično Myro Gale Brown, v katerem je zdržal kar 14 let. V četrto se je poročil z Jaren Elizabeth Gunn Pate, po njeni smrti pa s Shawn Stephens. Peti zakon je trajal le 77 dni. Šesti zakon z Kerrie McCarver je sicer trajal 20 let, ampak Jerry se je poročil še sedmič. S svojo sedmo ženo Judith Brown živi v Louisiani, ZDA.

Lewisa so zaradi njegovega divjega igranja na klavir klicali tudi “The Killer” (morilec). Bil je mojster bluesa, jazza, rocka in countryja.

N. M.