fbpx

Šaljiva izjava kraljice Elizabete II.: “Še vedno sem živa”

Foto: epa

Po zgodovinskem brexitu, na katerem so Britanci odločili, da zapustijo Evropsko unijo, se je kraljica Elizabeta II. prvič pojavila v javnosti. In kaj je dejala glede brexita?

“Še vedno sem živa,” je med obiskom na Severnem Irskem dejala kraljica Elizabeta. Ta izjava pa se ni navezovala na izhod Velike Britanije iz EU, pač pa je bil to odgovor na vprašanje podpredsednika severnoirske vlade Martina McGuinnessa, ki je spraševal po njenem zdravju.

Kraljica je McGuinnessa sprejela na zasebni 20-minutni audienci. “Dober večer. Ste v redu?” jo je vprašal podpredsednik. “Še vedno sem živa,” je šaljivo odgovorila kraljica. Dodala je še, da je bila precej “zaposlena” s praznovanjem svojega 90. rojstnega dne, saj ga v Veliki Britaniji tradicionalno obeležujejo kar dvakrat.

McGuinness je nato novinarjem povedal, da sta se s kraljico pogovarjala o marsičem, a ni želel povedati, o čem. Znano ni niti, ali sta morda govorila tudi o brexitu. Elizabeta II. se sicer na rezultat referenduma do zdaj javno še ni odzvala.

B. O.