Se še spomnite male morske deklice? Ariel bo v novem Disneyevem filmu temnopolta!

Halle Bailey bo nova Ariel v Mali morski deklici (vir: twitter)

Disney je objavil, da bo v novi igrani različici filma o Mali morski deklici vlogo morske deklice Ariel po novem igrala mulatska pevka. Ariel je bila v Disneyevi risanki iz leta 1989 bela.

Vlogo morske deklice Ariel bo v novem filmu v režiji režiserja Roba Marshalla prevzela mulatska pevka Halle Bailey, kar je po poročanju Bleeding Cool med ljubitelji zbudilo val nezadovoljstvo, saj je bila Ariel v izvirniku bela in ne črna.

To ni motilo režiserja Marshalla, ko je Baileyjevi povedal naslednje: “Po daljšem iskanju nam je postalo kristalno jasno, da Halle poseduje redko kombinacijo duha, srca, mladosti, nedolžnosti in substance – plus veličasten pevski glas – vse notranje kvalitete potrebne za igranje te ikonične vloge.”

https://twitter.com/chloexhalle/status/1146509551497170944

Baileyjeva je ustanovna članica R&B skupine Chloe x Halle, ki jo je ustanovila skupaj s sestro Chloe. Duet je odkrila Beyonce, ki je imela sestri za otvoritveni akt na njeni turneji Lemonade. Ravno tako je Beyonce posodila glas levinji Nali v novi animirani različici Levjega kralja,  Baileyjeva pa je pred tem še spisala in izvedla pesem “Warrior” za Disneyjevo polomijo leta 2018 “Namig v času.”

Disney aktivno proti belcem
Namig v času so ravno tako pestile kontroverze v zvezi z zamenjevanjem ras igralcev. V zadnjem času pa je to bolj stalnica kot izjema pri Disneyju. Tako je mulatka postala tudi Mary Jane v najnovejši reiteraciji Marvelovega Spidermana, ki je ravno tako v lasti Disneyja.

V novi iteraciji Male morske deklice, katere istoimenski izvirnik je napisal danski pisatelj Hans Christian Andersen, bodo uporabili številne pesmi Alana Mankena in Howarda Ashmana iz prvotne različice risanega filma ter dodali še nekatere nove. Za nove pesmi naj bi bila odgovorna Manken in Lin-Manuel Miranda – slednji je nekaterim bolj znan po vodilni vlogi v muzikalu Hamilton.

Ivan Šokić