fbpx

Si želite živeti v Harryjevi Bradavičarki?

Foto: iStock

Royal Connaught Park v Angliji je leta služil kot filmska scena zgodbe o slavnem čarovniku Harryju Potterju. Sedaj lahko v slavni veliki dvorani ali Dubledorjevi pisarni tudi živite. Za luksuzno stanovanje boste morali odšteti vsaj pol milijona dolarjev.

https://www.youtube.com/watch?v=1yFi-xBnn3Q

Slavni dvorec Royal Connaught Park v Angliji je bil s svojim viktorjansko-gotskim stilom uporabljen v kar 397 filmih in televizijskih serijah. Najbolj znan pa je prav gotovo po filmih o Harryju Potterju, saj je svoj videz posodil slavni čarovniški šoli Bradavičarki, kamor je leta hodil slavni čarovnik. Po letih prenove so dvorec sedaj spremenili v luksuzna stanovanja in so trenutno naprodaj.

Vsaj pol milijona dolarjev za stanovanje v Dumbledorjevi pisarni
Poleg zunanjosti je bil dvorec v Potterjevih filmih uporabljen tudi za snemanje prizorov v veliki dvorani ter pisarni ravnatelja Dumbledorja. Veliko dvorano so prenovili in jo bodo uporabljali v komercialne namene, medtem ko so preostali del zgradbe prenovili v luksuzna stanovanja, ki so trenutno na prodaj. Če želite živeti v čarovniškem dvorcu, pa boste morali za stanovanje odšteti od dobrega pol milijona do skoraj treh milijonov dolarjev.

M. G.