fbpx

Slovenija osvaja Ameriko: Spopad Dončića in Dragića v Miamiju spremljalo več kot 2.000 slovenskih navijačev, Slovenec zapel ameriško himno

Slovenska košarkarska reprezentanta Goran Dragić in Luka Dončić (posnetek zaslona: Youtube)

V petek, 28. februarja 2020, sta se na parketu v Miamiju srečala košarkarja slovenske reprezentance Goran Dragić in Luka Dončić. Z rezultatom 126:118 je slavil Dragićev Miami Heat, a tako domačine kot Dončićeve Dallas Maverickse je na tribunah bodrilo več kot 2.000 slovenskih navijačev. Ob tem je Dončić praznoval še 21. rojstni dan.

Napeta tekma, močna podpora s tribun, spopad med dvema zvezdama slovenske košarkarske reprezentance, a ob koncu tekme je slavil Goran Dragić, medtem ko je bil Luka Dončić nekoliko poklapan.

Že pred tekmo je bilo znano, da si je Dončić nedavno poškodoval palec. Obstajali so dvomi ali bo na tekmi igral, na koncu je stopil na parket, a s svojim učinkom ni bil zadovoljen.

“Nisem mogel ujeti žoge. Nisem vedel, kako pomemben je palec za obvladovanje žoge,” je po koncu tekme v dvorani American Airlines Center povedal Dončić in dodal: “Nisem bil pravi nocoj, a iz tega se moram samo kaj naučiti in iti naprej.”

Napeto košarkarsko tekmo pa je zaznamovala tudi prisotnost okoli 2.500 slovenskih navijačev, na katere so opozorili tudi gostitelji. Ob tem je bila čast, da zapoje ameriško himno pred začetkom tekme, prepuščena 27-letnemu Alenu Kirbišu iz Dobrovcev na Dravskem polju.

https://twitter.com/WillManso/status/1233601007181012992?

Med premori je bil slišati Avsenikove pesmi, izostala pa in niti znana navijaška poskočnica “kdor ne skače, ni Slovenc”. “Zame je super videti, kako Slovenci vzpodbujajo mene in Gogija. To je v čast nama in vsej slovenski košarki. To da pride toliko Slovencev, je res nekaj posebnega za nas,” je povedal Dončić.

Dragić se je ob koncu tekme pošalil, da je Dončićev poraz njegovo rojstnodnevno darilo novopečenemu 21-letniku, nakar je povedal, da se namerava udeležiti Dončićeve rojstnodnevne zabave v Miamiju.

Košarkarsko tekmo med Miami Heat in Dallas Mavericks je na povabilo lastnika Dallas Mavericksov Marka Cubana spremljala tudi ameriška veleposlanica v Sloveniji Lynda Blanchard, ki se je po pisanju RTV Slovenija ravno mudila na posvetu diplomatov v Washingtonu.

Ivan Šokić