Slovenija osvaja Ameriko: Spopad Dončića in Dragića v Miamiju spremljalo več kot 2.000 slovenskih navijačev, Slovenec zapel ameriško himno

Slovenska košarkarska reprezentanta Goran Dragić in Luka Dončić (posnetek zaslona: Youtube)

V petek, 28. februarja 2020, sta se na parketu v Miamiju srečala košarkarja slovenske reprezentance Goran Dragić in Luka Dončić. Z rezultatom 126:118 je slavil Dragićev Miami Heat, a tako domačine kot Dončićeve Dallas Maverickse je na tribunah bodrilo več kot 2.000 slovenskih navijačev. Ob tem je Dončić praznoval še 21. rojstni dan.

Napeta tekma, močna podpora s tribun, spopad med dvema zvezdama slovenske košarkarske reprezentance, a ob koncu tekme je slavil Goran Dragić, medtem ko je bil Luka Dončić nekoliko poklapan.

Že pred tekmo je bilo znano, da si je Dončić nedavno poškodoval palec. Obstajali so dvomi ali bo na tekmi igral, na koncu je stopil na parket, a s svojim učinkom ni bil zadovoljen.

“Nisem mogel ujeti žoge. Nisem vedel, kako pomemben je palec za obvladovanje žoge,” je po koncu tekme v dvorani American Airlines Center povedal Dončić in dodal: “Nisem bil pravi nocoj, a iz tega se moram samo kaj naučiti in iti naprej.”

Napeto košarkarsko tekmo pa je zaznamovala tudi prisotnost okoli 2.500 slovenskih navijačev, na katere so opozorili tudi gostitelji. Ob tem je bila čast, da zapoje ameriško himno pred začetkom tekme, prepuščena 27-letnemu Alenu Kirbišu iz Dobrovcev na Dravskem polju.

Med premori je bil slišati Avsenikove pesmi, izostala pa in niti znana navijaška poskočnica “kdor ne skače, ni Slovenc”. “Zame je super videti, kako Slovenci vzpodbujajo mene in Gogija. To je v čast nama in vsej slovenski košarki. To da pride toliko Slovencev, je res nekaj posebnega za nas,” je povedal Dončić.

Dragić se je ob koncu tekme pošalil, da je Dončićev poraz njegovo rojstnodnevno darilo novopečenemu 21-letniku, nakar je povedal, da se namerava udeležiti Dončićeve rojstnodnevne zabave v Miamiju.

Košarkarsko tekmo med Miami Heat in Dallas Mavericks je na povabilo lastnika Dallas Mavericksov Marka Cubana spremljala tudi ameriška veleposlanica v Sloveniji Lynda Blanchard, ki se je po pisanju RTV Slovenija ravno mudila na posvetu diplomatov v Washingtonu.

Ivan Šokić

 • Black_hawk

  Me ne zanima hvala

  • rubec

   sva že dva

 • Common Sense

  Ma carji so.

 • totex39

  Športnika in navijači so predstavili Slovenijo v pravi luči Američanom, kar politikom manjka.

 • francelj3

  Ja, ja, seveda, Slovenija, Slovenci in polovične strešice. Nekateri med Slovenci in Balkanci sploh ne razlikujejo več.

  • Cenzura

   Verjemi veliko “polovičnih” z pol strešice se ima za bolj Slovence kot mnogi z dvema. Veliko od teh je tudi SDS volilcev. Dončić je Slovenske matere sin rojen v Sloveniji in je Slovenec, in tako se tudi počuti.

   • francelj3

    Kako pa kaj oče?

    • Triplex

     Vprašaj ga preden pišeš bedarije. Vem kako nas je Saša doncic vabil v Turčijo, kako je bil vesel za Slovenijo in navijal kot “norec”. Res Francelj drugič premisli kaj pišes ali vsaj preveri kako prav imaš. Je pa sramotno pisat o tem kaj on je a človeka sloh ne poznaš. France ti si verjetno ponosen albanec.

     • Triplex

      Pa sem padu na tvoj nivo.

 • Kraljm

  Tukaj so problem strešice, Američani pa so Slovencu izkazali čast, da je lahko zapel njihovo himno, če ne bi himna predstavljala identitete države, bi mu mogoče celo dovolili, da jo zapoje v Slovenščini.

  • američani v svoji abecedi nimajo nekih Ć jev, kot sta dragiĆ in dončiĆ, dva klovna, ki se podita po igrišču za balonom napolnjenim z zrakom…..medtem, ko na nova 24tv non stop pišejo ĆćĐđ…..preveč jugonostalgije in čefurizmov tudi na nova24tv…..

 • Andreja Knego

  Ampak kaj je naredila Lukova mama s sabo, plastična pokveka, povsem brez potrebe!

  • Steiermark

   Plastična pokvečenost je posledica duhovne pokvečensti…..

 • sami bedaki polpismeni so šli v ZDA….. Florida je v nedeljo potrdila prva dva primera okužbe z CoVid-19
  koronairusom. Oba primera sta bila potrjena v Tampa Bay, ena odrasla
  oseba iz Manatee County in ena iz Hillsborough County (ki je nedavno
  tudi potovala v Italijo). (2.3.2020 05:23 CET)

 • koza

  jaz pa mislim, da ste jima prišli že prek glave, dajte jima mir, sploh ona na kurah, joj oh in sploh, hvala Bogu da mata talent in jajca, vi pa se greste kot Kolinda, ko je na tekmovanu za ponovno izvolitev jecljala moj Luka, Lukice, Lukice, pa kaj jim ne daste mira, naj uživajo, Melanija pa vas ne šmirgla, čudno da še pred belo hišo ne greste navijat za nejlepše oblečeno žensko, joj, pubeca ne podlegajte populistom