fbpx

Slovenski navijači v izrednih razmerah pokazali dobrodelnost in solidarnost do obremenjenega zdravniškega osebja!

Foto: Facebook

V izrednih razmerah so svojo dobrodelnost in solidarnost pokazali navijači nogometa in hokeja, ki se dobro zavedajo, kako pomembna je v tem trenutku požrtvovalnost zdravniškega osebja. Navijači ljubljanske Olimpije Green dragonsi so se odločili, da bodo vsakih nekaj dni donirali hrano tistim najbolj izpostavljenim v UKC Ljubljana. Pri solidarnosti pa ne zaostajajo niti navijači Maribora Viole in Red Steelersi iz Jesenic.

Green dragonsi so preko družabnega omrežja Facebook poudarili, da največje srce pokažejo tisti, ki nesebično pomagajo pomoči potrebnim. “V navijaški skupini Green Dragons smo se zato v znak hvaležnosti, odločili nekoliko olajšati težke trenutke nekaterim izmed takšnih, ki stojijo v prvi liniji boja proti virusu CONVID-19.”

Hrano bodo donirali vsakih nekaj dni
Ljubljančani so se odločili, da bodo najbolj izpostavljenim oddelkom UKC Ljubljana v času karantene vsakih nekaj dni donirali hrano. Prvo uspešno akcijo so izvedli v soboto, ko so dostavili pice. V svoji dobrodelni akciji poudarjajo: “Zato, ker znamo skupi držat, premagamo vse!”

Foto: Facebook

Zaposlene v zdravstvu povzdignili v heroje
Na pogum in srčnost ljudi, ki aktualnim tegobam stojijo nasproti, so se odzvali tudi pri Violah. V znak hvaležnosti za opravljeno delo in spoštovanje za vso profesionalnost in odrekanje so v soboto na vstopni točki NMP Maribor za potencialno okužene, obiskali dežurno ekipo ter jim izročili nekaj dobrot za lažje prestajanje delavnika, ki je situaciji primerno zelo naporen.

Foto: Facebook

V ponedeljek so Mariborčani v skladu z dogovorom na vstopni točki v UKC Maribor in predstavnikom ustanove predali pakete z okrepčili in najboljšimi željami. Hvaležnost zdravstvenemu osebju, ne glede na delo, ki ga opravljajo, so izrazili z razvito parolo podpore vsem herojem in zdravstvenih struktur. V prihodnosti napovedujejo še več akcij pomoči, vsem obolelim pa želijo čim hitrejše okrevanje. “Čuvaji naroda, hvala vam.”

Izrazili svojo lokalno pripadnost
Jeseničani so v nedeljo izvedli prvo akcijo proti virusu CONVID-19. Pred jeseniško bolnišnico so izobesili napis, ki daje vzpodbudo vsem zdravstvenim delavcem in s tem izrazili lokalno pripadnost. V ponedeljek v dopoldanskem času pa so akcijo nadaljevali s tem, ko do zdravstvenim delavcem v Splošni bolnišnici Jesenice zagotovili malico. Zaželeli so jim srečo pri opravljanju svojega dela še naprej. “Ni predaje!,” sporočajo.

Foto: Facebook

Hana Murn