fbpx

Smešni Twitter trend: Ali sploh kdo ve, kdo je Dušan Josip Smodej?

Dušan Smodej (Foto: družbena omrežja)

Še štirinajst dni nazaj so le nekateri “izbrani” kulturni posamezniki vedeli, kdo je Dušan Josip Smodej, javnosti se niti sanjalo ni. Danes Smodeja, domnevnega spolnega predatorja, kar naenkrat ne pozna nihče, saj praktično poznanstva z njim nista zanikala le še njegova mama in oče. Čeprav je bil vidni predstavnik kulturne elite, ki je bil domnevno tudi eden glavnih dobaviteljev prepovedanih substanc za številno “ljubljansko elito”, se ga zdaj, ko polni naslovnice zaradi domnevnih perverzij, ki jih je počel z mladimi dekleti, odrekajo prav vsi in kar naenkrat ga ne pozna nihče. To pa je sprožilo tudi zabaven trend na socialnih omrežjih. 

Afera Smodej je danes znana vsem, če še nekaj dni nazaj nismo vedeli, kdo je Dušan Josip Smodej, zdaj vemo vsi – pardon – razen tistih, ki so ga zares poznali. Kljub temu, da je bil vidni predstavnik v kulturni sredini, organizator takšnih in drugačnih zabav, direktor Fotopuba, ki se ga je udeleževala kulturna elita in udeleženec protestov, ga danes kar naenkrat nihče ne pozna. Niti Luka Mesec, ki je bil na zabavi v Fotopubu, niti Jaša Jenull, s katerim sta bila skupaj na protestu, niti kulturna ministrica Asta Vrečko, s katero je imel intervju, niti voditelj na RTVS Nejc Krevs, s katerim sta skupaj pohajkovala po Dubaju, niti kdorkoli drug. Vse skupaj je postalo tako smešno, da je celo Twitter postal preplavljen z dvema stavkoma “Smodeja ne poznam” in “nič nisem imel s Smodejem”, spodaj smo pripravili nekaj najbolj smešnih.

Parodija, ki je nastala iz afere Smodej, je dobila tudi humorno “umetniško” razsežnost, saj je eden od uporabnikov pripravil celo kolaž oziroma, kot jo je uporabnik Twitterja poimenoval, “umetniško inštalacija “I DON’T KNOW DUŠAN JOSIP SMODEJ”, oziroma “ne poznam Dušana Josipa Smodeja”.

Spodaj smo priložili še nekaj najbolj smešnih tvitov, ki se prav tako nanašajo trditev, ki je v zadnjem času najbolj pogosta med levičarji.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Tanja Brkić