Spektakel v jami, ki podira rekorde

Foto: Iztok Medja

Žive jaslice v Postojnski jami, ki so jih pripravili že 26. leto zapored, so z leti prerasle v pravi spektakel glasbe in luči. V letošnjem letu si jih je med 25. in 30. decembrom ogledalo rekordno število obiskovalcev, saj je Postojnsko jamo v teh dneh obiskalo več kot 22 tisoč ljudi, v vseh prejšnjih 25 letih skupaj pa dobrih 100 tisoč.

Tradicionalno si prireditev ogleda okrog 95 odstotkov domačih gostov, letos pa se je delež obiskovalcev iz tujine povečal na skoraj dve desetini, so sporočili iz družbe Postojnska jama.

Med tujimi obiskovalci je bilo največ gostov iz Italije, sledili so jim obiskovalci iz Avstrije, Hrvaške in Nemčije, precej pa je bilo tudi gostov iz Madžarske in Velike Britanije. Skupaj z rednimi obiski jame, ki so potekali v dopoldanskem času, so v šestih dneh zabeležili skoraj 26 tisoč obiskovalcev Postojnske jame.

Postojnsko jamo je letos obiskalo 670.000 ljudi, skupaj s Predjamskim gradom pa so v družbi letos našteli 970.000 obiskovalcev. Med gosti so izpostavili turiste iz Italije, Južne Koreje, Nemčije, Japonske, Slovenije, ZDA, Francije in Tajvana. Največje število obiskovalcev so zabeležili avgusta, ko jih je bilo 130.000.

B. O., STA