fbpx

Spoznajte pozitivno Primorko Aleksandro Jug. Vodila bo informativne oddaje na Novi24TV

Aleksandra Jug (foto: Nova24TV).

Aleksandra Jug je vedra Primorka, mamica že odraslega sina, ljubiteljica dobrih knjig in filmov. Obožuje počitnice v Bohinju in ob Nadiži, za katera pravi, da sta “njeno jezero in reka.” S svojim prijetnim glasom, toplim značajem in novinarsko prekaljenostjo bo na Novi24TV vodila informativne oddaje.

Kaj je tvoja sanjska služba?
Všeč mi je delo, ki ga opravljam. Če pa pomislim, kaj bi rada še počela, je prvo, kar mi pride na misel, prevajalstvo. Rada bi znala prevajati dobre knjige.

Zakaj si se odločila za delo na televiziji?
Začela sem na radiu. Potem je bilo nekako logično, da se preizkusim še pred ekranom in tako sem na televiziji ostala 15 let. Pisala sem tudi za časopis. Ko je televizija Primorka ugasnila, sem opravljala tudi druga dela, a kaj, ko je ravno to delo tisto, kar najboljše znam. Pa tudi izkušnje so zelo pomembne.

Aleksandra Jug (foto: Nova24TV).

Aleksandra Jug. Foto: Nova24TV

Kdo je tvoj televizijski vzornik?
Nimam televizijskega vzornika. Spominjam se tistih starejših televizijskih napovedovalk, ki so z globokim, umirjenim glasom govorile pravilno slovenščino. Danes pa so napovedovalke in novinarke kričave in mahajo z rokami. Tudi radia zaradi pomanjkanja tega občutka, kaj in na kakšen način se nekaj pove, skoraj ne morem poslušati.

Kateri film si si nazadnje ogledala v kinu?
Nazadnje sem si v Kinodvoru ogledala dokumentarni film Volčja bratovščina. Film prikazuje družino s sedmimi otroki, ki so se zaprli v stanovanje in ga skoraj nikoli niso zapustili. Priporočam.

Tvoja najljubša knjiga?
Knjig pa preberem toliko, da se večine naslovov sploh ne spomnim. Seveda so tu klasiki, ki sem jih v nekem obdobju kar požirala. Najbolj sem uživala pri Dickensu, kajti ta mračna viktorjanska Anglija me res privlači. Oboževala sem Kafko in Camusa. Všeč mi je slog Trumana Capota. V zadnjem času pa sta mi bili zelo všeč knjigi Večerja Hermana Kocha in Cesta Cormaca McCarthya.

Saška Jug (foto: arhiv A.J.).

Saška Jug: “Mama mi je že kot majhni punčki pripovedovala, da je imeti otroka nekaj najlepšega na svetu.” (Foto: arhiv A. J.)

Kateri je tvoj najljubši hobi?
Branje in sprehodi v naravi. Ne vem, če pod hobi spadata tudi dobra večerja v restavraciji in kozarec dobrega vina s prijatelji? To najraje počnem.

Katera je tvoja sanjska potovalna destinacija?
Vsako leto preživim dopust v Bohinju in ob Nadiži. To sta moja jezero in reka. Če pa pomislim, kam bi najraje nekoč odpotovala, se mi pred oči prikrade New Orleans. Arhitektura, blues, dobra hrana in pijača.

Saškino Bohinjsko jezero (foto: STA)

Saškino Bohinjsko jezero. Foto: STA

Katera je tvoja najljubša znana oseba?
Od nekdaj mi je všeč Leonardo Di Caprio. Ko sem bila mlajša, sem se vanj zaljubila v filmu Košarkarjev dnevnik in ta ljubezen traja še danes. Odigral je nešteto dobrih vlog. Všeč mi je tudi kot človek, saj se bori proti onesnaževanju zemlje. Zelo sem vesela, da je letos končno dobil oskarja, mislim, da si ga je zaslužil že zdavnaj.

Ali si želiš otroke in koliko bi jih imela?
Imam sina, ki je star 20 let. Vedno sem si želela otroka. Mama mi je že kot punčki pripovedovala, da je to nekaj najlepšega na svetu …