fbpx

Spoznajte Kefirja, največjo domačo mačko na svetu!

Foto: Instagram

Zabavno dejstvo: povprečna starost svetovnega prebivalstva je 31  let — to se ne zdi veliko, še posebej, če jo primerjamo z najstarejšo živečo mačko na svetu, ki je dosegla starost nič manj kot 38 let. Mačke ves čas podirajo svetovne rekorde in naleteli smo na Kefirja, ki je bil pred kratkim imenovan za največjo mačko na svetu. Rusinja Julia je za Mirror povedala, da ima njena hčerka Anečka prav poseben odnos z njuno domačo ljubljenko, mačko z imenom Kefir, ki je videti le nekaj centimetrov nižja od Julijine hčerke.

Največja mačka na svetu je visoka kot dveletni otrok, mnogi pa jo zamenjajo za psa. Ogromna mačka, ki sliši na ime Kefir, je pasme maine coon, ki velja za največjo pasmo na svetu, je postala tako velika, da lahko stoji kot otrok.

Mačka pasme maine coon, Kefir, trenutno tehta 12,2 kilograma, na spletu pa je naredila pravo eksplozijo. Mačka, ki sta jo Julijini dve hčerki poimenovali po fermentiranem mlečnem napitku, ljudi prepriča, da je  pes, čeprav je teoretično še vedno mucek. Če tipična domača mačka popolnoma odraste pri starosti enega ali dveh let, maine coon ne preneha rasti, dokler ne doseže starosti tri ali štiri leta. Na spletu so nad Kefirjem navdušeni, mnogi pa ga zamenjujejo s psom, piše Mirror. Kljub temu, da so maine cooni znani po svoji velikosti in debeli dvojni dlaki, gre za izredno ljubečo pasmo, ki je usmerjena k ljudem.

Foto: Instagram

Ponosna lastnica Kefirja stalno deli slike svojega “nežnega velikana”, kot mu pravi, na Instagramu. V enem od videoposnetkov je pokazala, kako dobro se Kefir razume z njeno dveletno hčerko Anečko, medtem ko mu ta pripravlja prigrizke.

Foto: Instagram

Ko njena hči gleda risanke na kavču, se Kefir drži blizu nje in leži na vrhu kavča. Fotografije in videi so stopili srca številnih sledilcev, ki so komentirali poseben odnos mačke do ljudi.

Tanja Brkić