Srbski turbofolk pevki v sporu zaradi novoletnega koncerta

Večni tekmici na srbski zvezdniški sceni (Foto: STA)

Srbska turbofolk pevka Svetlana Ražnatović – Ceca je odpovedala novoletni koncert pred narodno skupščino v Beogradu, saj naj bi se ustrašila nastopa Lepe Brene, ki bo nastopila na istem mestu.

Po poročanju srbskih medijev Ceca ni prenesla, da bo na nastop Lepe Brene 31. decembra prišlo več oboževalcev kot na njenega, ki je bil napovedan na prvi novoletni dan. Kar je sicer tudi razumljivo, saj je novoletni silvestrski koncert bolj obiskan, kot tisti dan kasneje, poroča Kurir.

Namesto Cece bo pel Haris Džinović
Ceca naj bi od župana srbske prestolnice zahtevala svojo zamenjavo, kar so tudi storili in povabili Harisa Džinovića, ki bo zapel na prvi novoletni dan. V zameno za odpovedan koncert bo Ceca za pravoslavno novo leto zapela na trgu v Nišu.

Gre za večno rivalstvo med pevkama
Ceca si ni smela privoščiti, da bi se po državi govorilo, da je na njen koncert prišlo manj ljudi kot na koncert Lepe Brene. Prav tako ji ni bilo po godu, da je mesto Beograd izbralo Lepo Breno kot prvo izbiro, kar je izpadlo, kot da je večja zvezda kot Ceca. Navsezadnje je ona edina pevka, ki je kar dvakrat napolnila koncertno prizorišče med Savo in Donavo Ušće ter številne trge in koncertne dvorane, zaradi česar bi lahko padla na slab glas.

Prav tako je Lepa Brena nastopala na vseh največjih stadionih in dvoranah po Evropi in svetu. Med srbskimi turbofolk pevkami še vedno ‘drži’ rekord obiskovalcev, saj je njen koncert v Bolgariji leta 1990, kamor se je pripeljala kar s helikopterjem, obiskalo več kot 100 tisoč oboževalcev.

M. P.