fbpx

Strunjan odet v oranžno – kaj praznujejo?

Foto: Pixabay

Praznik kakijev v Strunjanu je tradicionalna prireditev, ki jo vsako leto v novembru organizira turistično društvo Solinar iz Strunjana. Obiskovalce čaka pester kulinarični, razvedrilni in kulturni program.

Ta vikend bo Strunjan odet v oranžno barvo. Obiskovalci bodo sladke sadeže lahko poskusili in kupili sveže ali predelane v različne kulinarične dobrote. Od petka, 13. novembra, pa vse do nedelje, 15. novembra, se bodo odvijala številna predavanja, potekal bo tudi bogat razvedrilni in kulturni program. Pod gostinskim šotorom bo poskrbljeno tudi za vse lačne in žejne obiskovalce, kjer jih bodo lokalni gostinci razvajali s primorskimi dobrotami.

Na parkirišču pred Krkinim centrom Talaso Strunjan bo postavljena razstava različnih vrst kakijev iz domačega okoliša, prav tako pa bodo v turističnih centrih v Strunjanu na ogled umetniška dela na temo kakija.

Organizatorji so v povabilu na dogodek zapisali: “Ne zamudite tekmovanja za največji strunjanski kaki, odličnega glasbenega programa in nepogrešljivega kakijevega sladoleda.”

Celoten program dogajanja si lahko ogledate tukaj.

Anja Dangubič