fbpx

Susan Pompeo z Urško Bačovnik Janša med obiskom Ljubljane obiskali stolnico

Anton Jamnik, Susan Pompeo and Urška Bačovnik Janša.

Susan Pompeo, soproga ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea, je med obiskom Ljubljane v spremstvu žene slovenskega predsednika vlade, Urške Bačovnik Janša, obiskala tudi ljubljansko stolnico, kjer jo je sprejel ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik.

Soproga predsednika vlade Urška Bačovnik Janša in žena ameriškega državnega sekretarja Susan Pompeo sta se danes v okviru damskega programa sprehodili po središču Ljubljane.

Susan Pompeo se je sicer že mudilo na Bled, kjer se je njen mož sestajal s slovenskim političnim vrhom, a si je vzela kar nekaj minut za obisk stolnice. Škof Anton Jamnik jo je seznanil z dolgo navzočnostjo krščanstva v Sloveniji že od rimskih časov naprej ter zgodovino ljubljanske škofije in stolnice. Susan Pompeo je med drugim zanimalo, kolikšen je delež katoličanov v slovenskem prebivalstvu.

Foto: Tatjana Splichal

Nad stolnico je bila žena ameriškega zunanjega ministra po besedah škofa Jamnika navdušena. Še zlasti sta jo očarala oltarna angela, delo italijanskega kiparja Francesca Robbe. Susan Pompeo je posebej za Družino povedala, da v vsakem mestu, kamor potuje s svojim možem, obišče stolnico. “Ljubljanska stolnica je zame še posebej pomembna, ker je sveti Nikolaj zavetnik najinega sina Nicholasa. Slišala sem za stenske poslikave, freske in prekrasne podobe v stolnici, in nikakor me ni razočarala,” je dejala. Za Družino je Susan Pompeo povedala, da je zanjo ljubljanska stolnica še posebej pomembna, ker je sveti Nikolaj zavetnik njenega sina Nicholasa.

Foto: Tatjana Splichal

Sara Kovač