Tako si je uporabnik Twitterja konkretno “privoščil” Urško Klakočar Zupančič

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič (Foto: STA)

“Davke vam zvišujemo v vaše dobro. Da ne bo pomote.” je bil zapis na Twitterju, ki je verjetno sprožil razburjenje tistih, ki si niso dobro pogledali, kdo ga je zares objavil. Več kot očitno si je nekdo s profilom, ki je imensko zelo podoben imenu predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, slednjo vzel na piko, zdaj pa svoje sledilce zabava s satiričnimi zapisi in komentarji.

“Ponosna dolgoletna delilka pravice”, kot se je oseba za profilom @kloakocar opisala, se je družbenemu omrežju pridružila julija, v tem času pa s svojimi izjavami razburila kar nekaj ostalih uporabnikov, med katerimi so se našli tudi tisti, ki jih njeni zapisi zabavajo. Lastnik profila sicer ni zapisal, da gre za satirični profil, je pa to moč opaziti iz rahlo spremenjenega priimka (Klakočar Župančič) in zapisov, za katere bi bilo precej “smešno”, če bi jih objavljala prava predsednica DZ. Pa vendar glede na njeno vedenje iz preteklosti in zvezdniški nastop na državni proslavi, niti ne bi bilo čudno, da bi s tem profilom ponovno želela pritegniti pozornost nase. Doslej ji je to zelo ustrezalo.

Lastnik ali lastnica profila @kloakocar na svojem omrežju zabava s satiričnimi in sarkastičnimi izjavami, pred kratkim je brila norce iz sprememb davčne zakonodaje, ki jih predlaga nova koalicija na čelu s stranko Gibanje Svoboda, katere podpredsednica je Klakočar Zupančičeva, izjave predsednika vlade Roberta Goloba o zdravljenju bolezni covid-19 na morju, holivudskega nastopa predsednice državnega zbora na proslavi ob dnevu državnosti in domnevnih pritiskov vladajoče politike na medije.

In četudi lastnica profila ni prava predsednica DZ, si profil s svojo pojavo nabira sledilce, med katerimi so tudi že ministrstvo za obrambo ter ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Že lep čas pa na Twitterju s svojim profilom uporabnike zabava še en profil, in sicer Dr. Gobert Rolob, ki se je v opisu opisal kot “Za ene elektrooligharh, za drughe kapo di banda. Slabš ku vrabec u roki. Premaghal Janeza. (Ma je parodija, mona.)”

Profil je nastal v mesecu aprilu, po razpletu državnozborskih volitev, na katerih je zmago slavila stranka Gibanje Svoboda na čelu z zdajšnjim predsednikom vlade Robertom Golobom.

Obstaja sicer več teorij, komu bi profil lahko pripadal, gre pa najverjetneje za profil Gibanja Svoboda, kot je ugotovil spletni uporabnik Libertarec, ki je na to tudi opozoril: “Spodnji račun je astroturfing račun, ki ga upravlja stranka Svoboda. Ni parody, kot se lažno predstavlja, ampak državno financiran medij za blatenje opozicije. Je tudi edini parody račun, ki ga stranka Svoboda ni napadla, ko je 2.6. poskusila ukiniti vse druge.”

Tanja Brkić