fbpx

To je najstarejša Britanka, ki bo rodila četverčke!

Tracey Britten, desno (Foto: Facebook)

Od babice Tracey Britten iz Velike Britanije bi bilo povsem upravičeno pričakovati, da bi se, tako kot drugi ljudje z odraslimi otroki, odločila za mirno življenje. 50-letna mati s tremi otroki pa se je namesto tega odločila, da se vnovič spopade s starševsko vlogo – kmalu bo namreč postala najstarejša mati četverčkov v Veliki Britaniji.  

Nekdanja svetovalka na področju prepovedanih drog pričakuje tri deklice in fantka, potem ko sta se s partnerjem odločila za zunajtelesno oploditev. Za uresničitev svoje želje je Brittenova porabila kar 7 tisoč angleških funtov, ki jih je podedovala od svoje matere.

Babica, ki ima osem vnukov, je glede svoje pozne nosečnosti za The Sun povedala, da si je vsako leto močno želela novega otroka. “Postala sem stara 50 let in si rekla: to bom izpeljala.” Glede tistih, ki bi lahko izrazili dvom o starševstvu pri 50 letih, je dejala, da ji je zanje povsem vseeno. “Ljudje mi govorijo: ti si babica, ki bo imela otroke. Pa kaj? Ne bom ne prva in ne zadnja. Ne izgledam, kot da jih imam 50, prav tako pa se tudi ne počutim stara 50 let. Ljudje lahko govorijo, kar želijo, saj ne poznajo moje življenjske zgodbe. Ko bodo videli moje prečudovite dojenčke, bodo nemudoma spremenili mnenje.”

Foto: Facebook

Brittenova, ki je trenutno v 25. tednu nosečnosti, je samo sedem tednov pred načrtovanim rojstvom s pomočjo carskega reza. Sicer ima po navedbah britanskega Daily Maila s prvim možem že tri otroke, stare 22, 31 in 32 let. V enem letu po prvem srečanju s Stephenom je leta 2005 zanosila, a se je par tedaj odločil za splav, saj naj čas ne bi bil primeren zanju. Po besedah Brittenove je bila odločitev za splav zelo travmatična. “Ravno to me je vodilo k želji, da bi imela novega otroka.” Postopek zanositve se je pričel aprila, ko je prejela hormonske injekcije, preden se je odpravila na Ciper. Čeprav je Brittenova prijateljem povedala, da gre na počitnice, je dejansko odšla v zasebni zdravstveni center, kjer so izvedli zunajtelesno oploditev.  

N. Ž.