fbpx

To so razlogi, zakaj so ženske in pivo najboljša kombinacija

Foto: iStock

Strokovnjaki svetujejo, da je zmerno pitje alkoholnih pijač lahko celo koristno za naše zdravje. Nekatere nedavne študije pa so pokazala, da pivo, še posebej temno, pozitivno vpliva na lepoto in zdravje žensk. Prav gotovo je to razlog, da bi morale ženske večkrat spiti kozarček piva. 

Ženske, ki so spile po dve pivi na dan, so imele veliko močnejše kosti od tistih, ki piva niso pile, je pokazala nedavna študija državne fakultete naturopatske medicine v ameriškem Oregonu, ki je bila objavljena v znanstveni reviji Natural Medicine Journal.

Poleg tega pa ima pitje piva ugodne učinke na zdravje tudi na drugih področjih. Vsebuje veliko vitaminov, mineralov, kalcija in selena. Vsebuje tudi veliko število antioksidantov. Pivo je izjemen vir vitamina B kompleks, ki pripomore k lepši koži.

Pitje piva pozitivno vpliva tudi na prebavni sistem, pri tem pa je bolj zdravo piti temno pivo. Prav tako vam lahko pivo povrne izgubljeno železo v krvi, zaradi česar boste rešili svoje težave z nespečnostjo.

Ščiti srce in hidrira telo
Ugodno vpliva tudi na srce, zmanjšuje možnosti za nastanek srčnega napada, hkrati pa zmerno pitje znižuje tveganje za nastanek sladkorne bolezni.

Mnogo športnikov pa prisega na pitje piva po vadbi. Španski raziskovalci iz Granade so ugotovili, da pivo po vadbi bolje hidrira kot voda, kadar se v telesu med vadbo zviša temperatura, še poroča Telegraf.

M. G.