fbpx

Zapustila nas je še ena velika glasbena legenda – “peti Beatle” George Martin

Foto: Twitter

Pri 90. letu starosti je umrl glasbeni producent legendarne britanske skupine The Beatles, znan tudi pod imenom “peti beatle”. Novico o smrti Georga Martina je na družbenem omrežju Twitter sporočil bobnar skupine Ringo Starr, ki je objavil fotografijo štiričlanske skupine s producentom.

Ringo Starr je na Twitterju zapisal, da ga bo pogrešal, objavil pa je tudi skupno fotografijo skupine The Beatles s producentom.

https://twitter.com/ringostarrmusic/status/707421932522577920

Njegova družina se je vsem zahvalila za njihove “misli, molitve in spodbudna sporočila”, je za BBC sporočil njegov menedžer.

Legendarni producent je sodeloval pri skoraj vseh albumih skupine. Bil je producent, sodelavec in mentor Johna Lennona, Paula McCartneyja, Georgea Harrisona in Ringa Starra. Vplival je na njihov zvok in novosti v produkciji. Postal je eden najbolj vplivnih producentov v glasbeni zgodovini, poroča STA.

“Sir George Martin je bil glasbeni velikan,” je v odzivu na njegovo smrt zapisal britanski premier David Cameron. Ob tem je poudaril, da je skupaj z Beatli ustvaril “najobstojnejšo pop glasbo na svetu”.

N. K.