fbpx

Uradno: Prva dama slovenskega rodu Melania Trump je razkrila, da je kristjanka

Foto: epa

Ko je prva dama slovenskega rodu Melania Trump na predsedniškem zborovanju na Floridi svoj nagovor pričela s pozivom k molitvi in zmolila Očenaš, so se pojavile presenečene špekulacije, da je postala kristjanka. Po dobrih treh mesecih je njena tiskovna predstavnica Stephanie Grisham le potrdila takratna predvidevanja in povedala, da je prva dama katoličanka, papež Frančišek pa je v Vatikanu blagoslovil njen rožni venec.

John F. Kennedy in njegova žena Jackie sta bila zadnja katolika, ki sta živela v Beli hiši. Melania Trump in njen sin Barron pa se bosta tja preselila poleti, ko bo sin zaključil z obiskovanjem elitne osnovne šole v New Yorku.

Foto: epa

Melania je molila v kapelici otroške bolnišnice
Trumpova se med obiskom Vatikana ni udeležila le uradnega sprejema pri papežu Frančišku, obiskala je tudi otroško bolnišnico, kjer je molila v tamkajšnji kapelici in položila cvetje pred noge kipa Matere božje. V otroški bolnišnici je z otroki risala in barvala, še posebej pa jo je presunilo branje knjige mlademu grškemu dečku, ki nujno potrebuje transplantacijo srca, medtem pa ga je sočutno držala za roke.

Foto: epa

Foto: epa

V izjavi je prva dama navedla, da je bila ob pristanku v Belgiji obveščena, da so dečku našli darovalca. Povedala je, da jo je ta novica izredno razveselila, poleg tega je dodala, da bo vsak dan molila za vsakega izmed bolnih otrok, ki jih je spoznala v bolnišnici.

Foto: epa

Kdaj je bila krščena, ni znano
Ni še znano, kdaj je bila prva dama krščena, jasno pa je, da je predsednik Trump že celo življenje prezbiterijanec. Britanski Daily Mail poroča, da so znanci prve dame v Sevnici povedali, da je Melania kot hčerka člana komunistične partije živela kot ateistka, saj Melania in njena sestra nista bili krščeni in nista imeli svojega prvega svetega obhajila z drugimi otoki njune starosti.

N. Ž.