fbpx

[VIDEO] Boksarska legenda Vladimir Kličko se poslavlja

Foto: epa.

Boksarski svetovni prvak v težki kategoriji, 41-letni Vladimir Kličko, zaključuje svojo kariero, je včeraj sporočila njegova ekipa. Novica o upokojitvi boksarske legende je preplavila svet, boksarjeva spletna stran pa se je zaradi ogromnega zanimanja v četrtek dopoldan celo sesula. Svojo dolgo in uspešno kariero je eden najslavnejših Ukrajincev začel leta 1996 na olimpijskih igrah v Atlanti. Postal je svetovni prvak v kategorijah WBA, IBF, WBO, IBO. V 21 let dolgi karieri je nizal uspeh za uspehom, prevladoval v težki kategoriji z rekordnimi 64 zmagami in petimi porazi na svoji profesionalni poti. 

Njegov zadnji dvoboj je bil aprila proti britanskemu zvezdniku Anthonyju Joshui, proti kateremu je za naslov po različici WBA izgubil v 11. rundi. Do povratnega dvoboja, ki bi bil 11. novembra, tako ne bo prišlo.

“Po mojem zadnjem dvoboju proti Anthonyju Joshui sem si namerno vzel nekaj časa za premislek. Nikoli si nisem mislil, da bom imel tako dolgo in uspešno boksarsko kariero, hvala vsem od srca,” je navijačem sporočil Kličko in dodal: “Dosegel sem prav vse, o čemer sem kdaj sanjal, zdaj pa je čas za mojo drugo kariero po športu,” poroča STA.

U. V.