[Video] Neverjeten met! Luka Dončić že čara na Švedskem!

Slovenski košarkaš Luka Dončić (Foto: Printscreen/STA)

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je že pričel čarati na severu. Na Facebook profilu slovenske košarkarske reprezentance so namreč delili kratek video, ki dokazuje iz kakšnega vrhunskega testa je slovenski NBA igralec.

Slovenski reprezentanti že pridno trenirajo na Švedskem za nedeljsko tekmo. Luka Dončić nedvomno upravičeno uživa spoštovanje najboljših košarkarjev sveta. Iz posnetka je namreč mogoče videti, kako ta iz sedečega položaja izven igrišča meče na koš in ga seveda tudi zadane.

V nedeljo Slovenijo čaka zadnja tekma v prvem delu kvalifikacij, v drugem delu pa nas čaka novih šest tekem z nasprotniki iz skupine D – Nemčijo, Izraelom, Poljsko, Estonijo. Na svetovno prvenstvo, ki bo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, se bodo uvrstile po tri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela. Po četrtkovi prepričljivi zmagi nad Hrvati je košarkarska vročica na vrhuncu. Košarka namreč nedvomno velja za šport, ki od nekdaj poveže Slovence. Še posebej tedaj, ko moči združita največja asa- Dončić in Goran Dragić.

Nedeljska tekma bo nedvomno prelomna za Gorana Dragića, saj če si ta ne bo premislil, bo to zanj zadnja tekma v slovenskem reprezentančnem dresu. Temu primerno je seveda tudi zanimanje za ogled tekme na Švedskem. Kot vse kaže bo tudi tokrat dvorana razprodana. Glede na videno v četrtek in pa danes na treningu si lahko nedvomno obetamo borbeno in uspešno tekmo. Srečno junaki!

Ana Hribar