fbpx

[Video] S čim sta Coldplay in Beyonce “razkurila” Indijce?

Vir: Youtube

Člani skupine Coldplay in Beyonce verjetno niso pričakovali plaza obtožb, ki je sledil premieri njihovega najnovejšega hita Hymn for the weekend. Zvezdniki so namreč glasbeni video posneli v Indiji, z Indijci in vsemi pripadajočimi predstavami, ki jih na Zahodu gojimo o tej zanimivi državi. 

Videospot je po besedah razburjenih Indijcev poln predsodkov in stereotipov, ki ne odražajo resnične podobe Indije, poroča CNN.

Posnetek prikazuje pave, templje in požiralce ognja, čeprav imamo v Indiji veliko sodobnih, vplivnih, bogatih in tudi lepih ljudi,” se je razburjal nek uporabnik družbenega omrežja. “Zakaj beli ljudje tega ne razumejo, Indija ni dežela zaklinjalcev kač,” je Twittnil novinar Zakka Jacob.

Vir: Twitter

Vir: Twitter

Mi, Indijci, uporabimo veliko zahodnih stereotipov v naših filmih in glasbenih videih in nihče od nas ne govori o čustvih drugih ljudi,” je prepričana Sonam Kapoor, bollywoodska igralka, ki se pojavi v glasbenem videospotu.

Medtem ko sprti strani debatirata, ali so slavni zahodnjaki užalili Indijce, pa postaja jasno, da je glavni zmagovalec v debati glasbeni video, ki na Youtubu “nabira” oglede z vrtoglavo hitrostjo. Pričakovati je, da bo v naslednjih dneh presegel 27 milijonov ogledov.

Vir: Twitter

Vir: Twitter

Ž. K.