fbpx

[VIDEO] Ste že poslušali Despacito? Video, ki ga je na YouTubu videlo že rekordnih 3 milijarde ljudi, je zlorabil celo diktator Maduro

Foto: epa

Glasbeni videoposnetek uspešnice Despacito je v sedmih mesecih na kanalu Youtube presegel 3 milijarde ogledov. Pesem, ki jo izvajata Luis Fonsi in Daddy Yankee, je postala ne le popularna, največkrat predvajana in priljubljena, ampak je presegla tudi rekord gledanosti videa Wiza Khalife in Charlieja Putha See you again.

Hit letošnjega poletja – Despacito – še ni odpisan. Poslušalcu takoj pride v uho, melodičen ritem pa mu še dolgo za tem odzvanja v mislih. Čeprav gre morda že mnogim precej na živce, ga je še zmeraj mogoče slišati na vsakem koraku, izgleda pa, da bo še dolgo zasedal prva mesta glasbenih lestvic. Zadnjih 12 tednov je preživel na vrhu lestvice Billboard Hot 100. Statistika kaže, da je videospot vsak teden še vedno deležen v povprečju 15 milijonov novih ogledov. Prvič se je pesem na vodilnem mestu lestvic pojavila v maju in je prva španska pesem po Macareni, ki je leta 1996 dosegla prvo mesto.

Kralja Youtuba še ne mislita zaiti v pozabo
Khalifa
in Puth sta na prvem mestu po številu ogledov na Youtube uživala kar nekaj časa, a ju je Despacito hitro dohitel in tudi prehitel. K dvigovanju priljubljenosti pesmi so pripomogli številni drugi svetovni pevci, ki so pesem zapeli v svoji različici. Fonsi in Daddy Yankee sta kasneje ustvarila tudi priredbo skladbe, v kateri je z njima zapel Justin Bieber. Njegova prisotnost je priljubljenost pesmi še povečala in ta iz tedna v teden presega rekorde. Bieberjeva pesem Sorry pa se trenutno nahaja na četrtem mestu najbolj gledanih na Youtubu. Na Bilboardovem Instagram profilu si lahko ogledate videoposnetek, ki ga je objavil Daddyj Yankee: ”Hvala Youtubu za uspeh Despacita,” se svojim oboževalcem zahvaljuje nov kralj Youtuba. ”Prepoznal sem vpliv, ki ga ima ta platforma. Glasbena industrija se je spremenila. Glasbena pravila so se spremenila. Youtube ima veliko odgovornost, ki sem jo tudi sam prepoznal. Preseči rekord je neverjetno in z veseljem navdihujem druge, da poskušajo storiti enako.”

@daddyyankee reacts to #Despacito's new record

A post shared by Billboard Latin (@billboardlatin) on

Maduro je popularnost pesmi želel izkoristiti za svoje politične ambicije
Prejšnji mesec je popularnost pesmi za svoje politične ambicije želel izkoristiti venezuelski socialistični diktator Maduro. Z neuradno priredbo pesmi in s spremenjenim besedilom je želel pridobiti množico, a je njegovo dejanje sprožilo velik odpor. Izvajalca priredbe nista odobrila in zanjo nista niti vedela. Daddy Yankee je na Instagramu objavil fotografijo Madura in jo prečrtal z rdečim križem. Ob tem je pripisal, da je osovraženi predsednik ilegalno priredil pesem, a se tega še zdaleč ne da primerjati z drugimi zločini, za katere je odgovoren. ”S tem podlim marketinškim planom si le še bolj poudaril svojo fašistično plat,” je še dodal pevec.

Foto: Instagram

Lestvica TOP 5 videoposnetkov na Youtubu, ki imajo največ ogledov
Med najbolj ogledanimi videoposnetki na Youtubu ima prvi (Despacito) 3.036 milijarde ogledov, peti (Uptown Funk) pa 2.592 milijarde ogledov. Med njima so na drugem mestu See you again (3.000 milijarde ogledov), na tretjem Gangnam Sytle (2.921 milijarde ogledov) ter na četrtem Sorry (2.699 milijarde ogledov).

A. L.