fbpx

[Video] Veliko srce Luke Dončića, ki je stisnil malega Krisa

Foto: Facebook

Slovenski košarkaš Luka Dončić, za katerega strokovnjaki pravijo, da je trenutno najboljši mladi košarkaš na svetu, se je pred nedeljsko tekmo v Los Angelesu, kjer je igral proti Lakersom srečal z malim Krisom Zuidicha, s katerim je pred enim mesecem dihala vsa Slovenija. Tudi Luka Dončić, ki je za dečka s spinalno mišično atrofijo tudi sam prispeval za njegovo zdravljenje v ZDA. Konec novembra je Kris na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, po katerem se že vidijo prvi pozitivni znaki.

O srečanju med Dončićem in Krisom poročajo tudi mnogi tuji mediji, katerih se je dotaknila zgodba malega Krisa in pa tudi veliko srce Luka Dončiča. Pri srečanju je bila tudi Dončićeva mama Mirjam Poterbin, ki je dejala, da so ji takšni trenutki bolj pomembni od košarke, ker vsakič pokažejo kako dobra oseba je njen sin.

Dober je bil tudi potem na igrišču, saj je za zmago Dallas Mavericks proti Los Angeles Lakers 114:100 prispeval 27 točk in deset podaj, le malo pa mu je zmanjkalo za nov trojni dvojček, saj je imel devet skokov. Poleg tega je zbral še tri ukradene žoge. Poterbinova je še dejala, da se je Luka hotel videti s Krisom, ki je bil z njo in staršema Matteom Zudichem in Ano Jerak na klopi Dallas Mavericks, dokler Dončić ni prišel na ogrevanje in je prišlo do srečanja.

Lana Božič