[VIDEO] Veselo druženje na prenovljenem drsališču v Tržiču

Skupinska fotografija jeseniških legend in tržiške ekipe, za katero je igral tudi župan občine mag. Borut Sajovic. (foto: Nova24TV)

V Tržiču, natančneje v krajevni skupnosti Ravne, so odprli drsališče, ki je letos še večje kot prejšnja leta in bo, po besedah krajank in krajanov, popestrilo zimske dni v mestu. Ob tej priložnosti so se družili in se srečali z nekdanjimi hokejskimi legendami iz Jesenic.

Na odprtju so se v hokeju pomerili veterani iz Jesenic, Kranja in Tržiča. Nastopile pa so tudi mlade umetnostne drsalke. Kot je povedal legenda slovenskega hokeja Tomaž Razingar, so se Jeseničani z veseljem odzvali povabilu, saj so bili prav Tržičani vedno najbolj glasni in zvesti navijači na tekmah. Izrazil pa je tudi upanje, da bo drsališče prispevalo k razvoju hokeja v Sloveniji. Prijateljsko tekmo je sodil znani sodnik Zoran Rozman.

Tako med občinstvom kot med organizatorji in tekmovalci je bilo slišati, da je za drsališče v Tržiču zaslužen predvsem župan mag. Borut Sajovic, ki je ob tem povedal: “Zaslužni smo vsi. Tržič je bil in ostaja športno mesto. Hokejsko drsališče smo izgubili pred leti, zaradi denacionalizacijskih zapletov. Zdaj drsamo pod streho vsak dan.”

Tomaž Razingar: “V Tržiču je bilo bilo vedno ogromno pristašev jeseniškega hokeja, kar svoj sektor so imeli v Dvorani Podmežaklo.”

Brezplačno drsanje in številne prireditve

Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic (foto: Nova24TV).

Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic (foto: Nova24TV).

Župan je poudaril tudi velike zasluge Krajevne skupnosti in balinarskega kluba AC Žepič. Drsališče je bilo prvič postavljeno pred tremi leti. Ker je bil odziv tako dober, so naslednje leto uredili še bando za hokej, ga razširili in kupili zabojnik, kjer izposojajo drsalke. Drsanje je tako za otroke kot odrasle brezplačno. Pripravljajo tudi dogodke, ki bodo popestrili veseli december.

 

Predsednik Balinarskega kluba Tržič AC Žepič Dušan Kavčič: “Prva prireditev bo že 6. decembra, to bo Miklavževanje. Balinarji si želimo, da ta kraj zaživi.”
Andraž Žitnik, vodja svetniške skupine SDS Tržič (foto: Nova24TV).

Andraž Žitnik, vodja svetniške skupine SDS Tržič (foto: Nova24TV).

Vodja svetniške skupine SDS Tržič Andraž Žitnik je povedal, da je projekt krit iz občinskega proračuna in da so ga svetniki soglasno sprejeli. Da drsališče živi s krajem dokazuje dejstvo, da so se odprtja udeležili številni Tržičani vseh generacij. 90-letna Fani je bila navdušena: “Rada gledam drsanje in hokej. Pa tudi ven grem rada, ker sem doma bolj ali manj sama.”

Odzivi Tržičank in Tržičanov

Dragica: “Drsališče nam veliko pomeni, ker imamo tako neko dogajanje, otroci se lahko drsajo, pa tudi starejši.”

Marko: “S hokejem smo povezani tudi Tržičani. Včasih smo imeli ekipo, a sta nas povozila čas in denar. Zdaj pa smo navijači Jesenic.”

Fani: “Rada grem ven, pa malo gledam, ker sem sama. Stara sem devetdeset. Zelo lepo je.”

Maša: “Lahko se zabavamo in se družimo z drugimi otroci.”

Tomaž: “Namen vsega je, da popestrimo ta praznični čas. Prostor je pravi in to je to.”

Aleksandra Jug

 • Franc Novak 1979

  Hokej v Sloveniji po eni strani propada (HDD Olimpija, Jesenice) po drugi pa se krepi. velenjski klub je bil letos sprejet v HZS, zdaj se oživlja Tržič, ki lahko v par letih pride do igranja v slovenski ligi, potem bi lahko oživeli še Prevoje (Domžale) in Ptuj, pa tudi Murska Sobota je kazala nekaj tendence k temu. Ali bo HZS uspela kdaj prenesti “led” v okolja, kjer je in-line zaživel (Dolenjske toplice) in seveda še na Obalo in Goriško kjer so bili znani po kotalkarjih, ter tako zapolnil zemljevid Slovenije z vsaj 14 drsališči za 2.000.000 ljudi. Oziroma toliko, kot jih ima Missusaga, predmestje Toronta z 750.000 prebivalci. In od tega vem, da so vsaj tri Twin rinks z dvema drsališčema v eni dvorani (17 hokejskih površin), ki bi bilo pri nas možno samo ob dvorani Tivoli, pa imajo raje Lumpi park.

  • dež

   Malo z zamudo, pa vseeno.
   Krasno razmišljanje o 15 drsališčih, bojim se le, da niti države (lokalne skupnosti) niti HZS takšna ideja prav dosti ne zanima. V zvezi s klubi menim, da si malo preoptimističen, ker je hokej zelo drag šport, 15 drsališč bi bilo pa super in je izvedljiva zadeva.
   Ko sem bil jaz mulc, smo imeli v kraju s 1000 prebivalci 5-6 bajerjev, na katerih smo igrali hokej. Če si imel malo boljšo kupljeno palico, si bil prava zvezda. Ko smo bili pozimi na smučanju v Kranjski gori, je bilo drsališče (poleg hokejskega) pripravljeno na tenis igrišču pri hotelu Lek (ne vem kako je danes).
   Vse se da, sploh ker so otroci zainteresirani za drsanje/hokej, le volje ni prave. Vsi gledajo samo na profit, tisti hip ko ni dobička za nov avto, se ne splača.

   • Franc Novak 1979

    Ja res je veliko časa preteklo od izgradnje novega drsališča, ampak zdaj zgraditi novega niti ni tako drago http://www.iihf.com/fileadmin/user_upload/PDF/Rink_Guide/A_-_IIHF_1_ICE_PAD_BUDGET.pdf okoli 8 milijonov za kvalitetno zaprto drsališče, to pomeni, da jih dober hokejist s sedem letno pogodbo v NHL lahko zgradi pet. Oziroma., preračunaj koliko drsališč so ukradli z umetnimi kolki in srčnimi opornicami, zdaj jim pa vlada še viša plače.

    • dež

     Sem malo pobrskal po internetu o cenah premičnih drsališč.
     Najem pokritega montažnega drsališča površine 400 m2 pride 10 K€ mesečno, se pravi 30-40 K€ sezona. Nakup takšnega objekta stane cca. 120 K€, iz česar sledi, cca. 250 K€ za drsališče na malo nogometnem igrišču ali 25 K€ mesečno za njegov najem.
     Podjetje Mark Medical (KB1909) je v 10 letih našim bolnišnicam prodalo za 167 milijonov evrov opreme. Če predpostavim preplačilo samo v višini 30%, to znese 50 milijonov ali 6 zaprtih drsališč. Če še malo preračunam, bi za ta denar lahko zgradili 4 klasična zaprta drsališča in 60 pokritih drsališč v velikosti igrišča za mali nogomet.

     • Franc Novak 1979

      No krasno, številke pokažejo vse. Po moje so že “politikanti” na pripravljenosti “skurili” kako manjše montažno drsališče, če bi pa vse “poračunal za nazaj za 25 let”, je pa toliko drsališč, da mi grejo kar solze po licih. In potem bi bilo presenečenje, če se ne bi uvrstili na OI, ne pa, da smo presenečenje zdaj, če se uvrstimo. In to dvakrat zapored. Dajmo, risi.

 • Olga

  Čestitke Tržičani! Skrbite za zdravje, da boste čimmanj odvisni od te vlade in ministrice za krajo v zdravstvu!