fbpx

[VIDEO] Veselo druženje na prenovljenem drsališču v Tržiču

Skupinska fotografija jeseniških legend in tržiške ekipe, za katero je igral tudi župan občine mag. Borut Sajovic. (foto: Nova24TV)

V Tržiču, natančneje v krajevni skupnosti Ravne, so odprli drsališče, ki je letos še večje kot prejšnja leta in bo, po besedah krajank in krajanov, popestrilo zimske dni v mestu. Ob tej priložnosti so se družili in se srečali z nekdanjimi hokejskimi legendami iz Jesenic.

Na odprtju so se v hokeju pomerili veterani iz Jesenic, Kranja in Tržiča. Nastopile pa so tudi mlade umetnostne drsalke. Kot je povedal legenda slovenskega hokeja Tomaž Razingar, so se Jeseničani z veseljem odzvali povabilu, saj so bili prav Tržičani vedno najbolj glasni in zvesti navijači na tekmah. Izrazil pa je tudi upanje, da bo drsališče prispevalo k razvoju hokeja v Sloveniji. Prijateljsko tekmo je sodil znani sodnik Zoran Rozman.

Tako med občinstvom kot med organizatorji in tekmovalci je bilo slišati, da je za drsališče v Tržiču zaslužen predvsem župan mag. Borut Sajovic, ki je ob tem povedal: “Zaslužni smo vsi. Tržič je bil in ostaja športno mesto. Hokejsko drsališče smo izgubili pred leti, zaradi denacionalizacijskih zapletov. Zdaj drsamo pod streho vsak dan.”

Tomaž Razingar: “V Tržiču je bilo bilo vedno ogromno pristašev jeseniškega hokeja, kar svoj sektor so imeli v Dvorani Podmežaklo.”

Brezplačno drsanje in številne prireditve

Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic (foto: Nova24TV).

Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic (foto: Nova24TV).

Župan je poudaril tudi velike zasluge Krajevne skupnosti in balinarskega kluba AC Žepič. Drsališče je bilo prvič postavljeno pred tremi leti. Ker je bil odziv tako dober, so naslednje leto uredili še bando za hokej, ga razširili in kupili zabojnik, kjer izposojajo drsalke. Drsanje je tako za otroke kot odrasle brezplačno. Pripravljajo tudi dogodke, ki bodo popestrili veseli december.

 

Predsednik Balinarskega kluba Tržič AC Žepič Dušan Kavčič: “Prva prireditev bo že 6. decembra, to bo Miklavževanje. Balinarji si želimo, da ta kraj zaživi.”
Andraž Žitnik, vodja svetniške skupine SDS Tržič (foto: Nova24TV).

Andraž Žitnik, vodja svetniške skupine SDS Tržič (foto: Nova24TV).

Vodja svetniške skupine SDS Tržič Andraž Žitnik je povedal, da je projekt krit iz občinskega proračuna in da so ga svetniki soglasno sprejeli. Da drsališče živi s krajem dokazuje dejstvo, da so se odprtja udeležili številni Tržičani vseh generacij. 90-letna Fani je bila navdušena: “Rada gledam drsanje in hokej. Pa tudi ven grem rada, ker sem doma bolj ali manj sama.”

Odzivi Tržičank in Tržičanov

Dragica: “Drsališče nam veliko pomeni, ker imamo tako neko dogajanje, otroci se lahko drsajo, pa tudi starejši.”

Marko: “S hokejem smo povezani tudi Tržičani. Včasih smo imeli ekipo, a sta nas povozila čas in denar. Zdaj pa smo navijači Jesenic.”

Fani: “Rada grem ven, pa malo gledam, ker sem sama. Stara sem devetdeset. Zelo lepo je.”

Maša: “Lahko se zabavamo in se družimo z drugimi otroci.”

Tomaž: “Namen vsega je, da popestrimo ta praznični čas. Prostor je pravi in to je to.”

Aleksandra Jug