fbpx

[Video] Woke pravičniki so se spravili na angleškega nogometnega navijača, ki se je (nevede) oblekel v viteza križarja

Angleški "Križar" (Foto: zajem zaslona)

V nogometnem svetu se že dolgo šušlja, zadnje čase pa že kar glasno govori, da je katarsko nogometno prvenstvo znak izprijenosti mednarodne nogometne organizacije FIFA, ki prvenstva namesto tradicionalnim nogometnim državam z etablirano bazo nogometnih navdušencev podeljuje takšnim ali drugačnim avtokracijam, ki imajo neomejeno vrečo davkoplačevalskih dolarjev, ki jih lahko porabijo v slogu rimskih cesarjev – malce za kruh, še več za igre. Če je prvenstvo v prejšnjem ciklu prirejala fašistična Rusija, je zdaj na vrsti despotski vahabitski Katar, ki je s svojimi petrodolarji očitno premamil predsednika Fife Infantina in njegove sopotnike. Navijači niso navdušeni. Nekateri svoje nenavdušenje izražajo na zelo slikovite načine.  

Angleški navijač se je tako znašel sredi intervjuja, ko je novinarjem povedal: “Česar v Katarju ne razumejo, je to, da navijači naredimo nogometni spektakel. Ne korporacije, ki držijo finance od zadaj. Navijači naredimo nogomet. Mi smo nogomet.”

Izjava bi bila povsem nedolžna, če ne bi bil navijač oblečen kar v viteza iz reda Templarjev, bojevnikov, ki so bili križarske bitke in marsikatero proti mogočnim islamskim vojskam tudi dobili, tudi ko so bili številčno v manjšini.

Napadli so ga dežurni branilci politične korektnosti
Evropski borci za politično korektnost so ga takoj napadli, da hodi na Bližnji vzhod oblečen v Križarja, češ da s tem signalizira, kako smo jih zahodnjaki zopet pripravljeni “okupirati”. Zanimivo je, da se moramo davnih spopadov civilizacij sramovati le zahodnjaki, ne pa druge civilizacije.

Muslimani tako z zlatimi črkami zapišejo vojaške zmage nad “krščanskimi barbari” v križarskih vojnah, prav tako je v islamskih učbenikih maorska okupacija Iberskega polotoka predstavljena kot zlata doba islamske civilizacije. Če pride v Španijo na tekmo med Barcelono in Atleticom Tanger kak Maročan oblečen v kostim bojevnika, ni to nič posebnega. Pač izraz ponosa njegove kulture.

Politično korektni moramo biti le zahodnjaki
Le zahodnjaki moramo biti politično korektni in občutljivi na čustva drugih kultur, katere lahko z grehi naših pradedov užalimo. Gospod, ki se je oblekel v viteško opravo, najbrž niti ni imel nobenega namena žaliti bližnjevzhodnih, sužnjelastniških despotskih milijarderjev, ki prirejajo prvenstvo. V viteze se angleški navijači oblačijo, odkar potekajo športni dogodki, saj veljajo viteški običaji v germanskih kulturah za nekaj plemenitega, pogumnega in domoljubnega.

Tega pa po sodobnih “woke” pravilih na zahodu ne smemo več občutiti. Vsak izraz domoljubja je zametek toksičnega nacionalizma, ki je bližnjica do neofašizma. V takem svetu tudi navijač delavskega razreda, ki v intervjuju pravi, da si je komaj privoščil potovanje, postane krščanski zavojevalec, s petrodolarji napolnjeni vahabitski despoti pa žrtve. Narobe svet.

Andrej Žitnik