fbpx

Violeta Tomić v severnokorejski satiri: “Takoj pa je potrebno prepovedati uvoz izdelkov iz Nemčije, predvsem Haribo bombonov, ki nam kvarijo pionirsko vzgojeno mladino!”

Foto: Twitter

Po tem, ko je poslanec Združene levice Luka Mesec v Tarči izjavil, da izvoz predstavlja Ahilovo peto našega gospodarstva, se je na družbenih omrežjih upravičeno sprožil val začudenja in kritik državljank ter državljanov, ki se kar niso mogli načuditi izrečenim besedam. Izjava Mesca je doživela svoje nadaljevanje na strani Butalci, namreč njihov posnetek je z vso hitrostjo zaokrožil po družbenih omrežjih Facebook in Twitter, saj ta prikazuje poslanko Violeto Tomić, ki v severnokorejskem stilu predstavlja program poslanske skupine Levica.

Satira prikazuje Tomićevo, ki na govornici velike dvorane Državnega zbora RS, v severnokorejski maniri predstavlja program, ki bo “uredil gospodarske razmere v Sloveniji”. “Potrebujemo drugačni razvojni model gospodarstva. Okrepiti moramo notranji trg in postati manj odvisni od izvoza. Danes je izvoz največja Ahilova peta našega gospodarstva. Ne samo omejiti, izvoz moramo tudi prepovedati, saj ne smemo dovoliti, da denar iz tujine kvari našo plansko gospodarsko ureditev. Takoj pa je potrebno prepovedati uvoz izdelkov iz Nemčije, predvsem Haribo bombonov, ki nam kvarijo pionirsko vzgojeno mladino.”

“Okrepiti moramo notranji trg, predvsem trg storitev. Lep primer dobre prakse je brivec Ahmad. Uvedli bi tudi obvezno mesečno striženje. Postati moramo popolnoma neodvisni od izvoza, postati moramo samozadostni! Da dosežemo samozadostnost, moramo povišati porabo. Uvedli bomo ukrepe za povišanje porabe. Kdor ne zapravi 95 odstotkov svojih prihodkov, bo obdavčen. Neporabljeno bomo vzeli. S tem se bo nabralo dovolj sredstev za povišanje plač tistim, ki jih zapravljajo in poganjajo naše gospodarstvo.”

H. M.