fbpx

Walt Disney zaradi promoviranja “prebujenske” kulture izgubil skoraj 63 milijard dolarjev

Foto: epa

Podjetje Walt Disney je izgubilo skoraj 63 milijard dolarjev v tržni kapitalizaciji, odkar se je marca odločilo za pot radikalnega aktivizma LGBTQ in Floridi napovedalo vojno z nasprotovanjem državnemu zakonu o starševskih pravicah in izobraževanju. 

Vrednost Disneyevih delnic je od začetka marca upadla za 23,5 odstotka. Tržna kapitalizacija se je zmanjšala za 62,6 milijarde dolarjev, in sicer z 265,3 na 202,7 milijarde dolarjev. V zadnjih 12 mesecih je Disneyjeva delnica upadla za več kot 30 odstotkov, s tem pa kot delnica dosegla najslabši uspeh na industrijskem indeksu Dow Jones, poroča Breitbart

Disneyjev prosti pad prihaja prav v času, ko je podjetje sprejelo radikalno “prebujensko”, skrajno levičarsko ideološko usmeritev, zlasti da bo majhne otroke izpostavljalo radikalni ideologiji LGBTQ. S tem pa je velikan zabave izgubil na milijone strank ter se spopadel z republikanskimi voditelji Floride.

Težave so nastopile v začetku marca, ko je izvršni direktor Disneyja Bob Chapek popustil skupini zaposlenih pripadnikov LGBTQ in opustil nevtralno stališče podjetja do floridske zakonodaje. Pozneje pa je podjetje svoj boj proti njej le še okrepilo. Kot so naznanili, nameravajo podpreti pravni boj subjektov, ki se borijo za to, da bi bil zakon umaknjen. Spomnimo, kako so “prebujenci” pred letom dni že problematizirali prinčev romantični poljub speče Sneguljčice v Disneylandu, ker naj bi bil brez privolitve.

Domen Mezeg