fbpx

Zakaj energetska draginja? Enostavno – navtika pač stane!

Vir: Bojan Požar/Twitter

Ko se boste naslednjič vprašali, zakaj energetska draginja, imejte v mislih, da te jahte stanejo,” je na Twitterju zapisal novinar Bojan Požar, ki je trenutno sicer na dopustu med Portugalsko in Španijo, vendar pa prek družabnega omrežja vseeno obvešča o aktualnemu dogajanju. Tako je med drugim delil tudi fotografije, ki prikazujejo Andreja Ribiča – ta očitno pluje med grškimi otoki.

Minula sobota, Kastos, Grčija: Andrej Ribič, ex direktor Elektra LJ, vodja volilnega štaba Gibanja Svoboda in novi predsednik Nadzornega sveta Elesa med plovbo s 15-metrsko jahto,” je novinar Bojan Požar opisal slikovno gradivo, ki ga je delil na družabnem omrežju. Požar ima svoje paparace očitno tudi v Grčiji, desna roka in dolgoletni dober prijatelj Roberta Goloba se ni mogel skriti pred njimi niti sredi morja.

Ribič in Golob si delita tako ljubezen do energetike kot do navtike, medtem ko je bil Ribič opažen na jadrnici, je na Instagramu opaziti, da se Golob bolj navdušuje nad motornimi plovili. Kastos v Jonskem morju opisujejo kot raj za ljubitelje navtike, pohvali se namreč z osupljivimi sidrišči in kristalno čistim morjem. Kastos je majhen otok blizu Kalamosa in bolj znanega otoka Lefkada. Čeprav lahko priznamo, da je Ribičeva oblika navtike ugodnejša od Golobove – če ne drugega, vsaj prihrani pri gorivu – pa je treba omeniti, da gre za jadrnico, ki med tovrstnimi plovili slovi kot nekakšen Rolls-Royce.

Vir: YachtWorld

Na spletni strani Yachtworld najdemo jadrnico znamke Hallberg-Rassy, ki je stara 10 let, vendar ima še vedno ceno 1.400.000 evrov. Po fotografiji sodeč je Ribičeva jadrnica za kakšen model starejša od omenjene, vendar lahko brez dvoma zaključimo, da nakup nove prav gotovo ni bil poceni.

Sara Kovač