Šokirani boste! To je najbolj nenavadna in učinkovita metoda za hujšanje

Foto: Pixabay

Za tiste, ki obožujejo kikirikijevo maslo in imajo zato včasih slabo vest, imamo dobro novico. V kolikor ste se odločili, da zaradi želje po vitkem telesu svoj priljubljen namaz črtate z jedilnika, ste ze zmotili. Razkrivamo, zakaj.

Kikirikijevo maslo je sicer visoko kalorično, vendar štiri žlice tega namaza na teden zmanjšujejo tveganje za pojav debelosti. Na prvi vtis se zdi morda neverjetno, da namaz, ki na 100 gramov vsebuje 500 kalorij, znižuje telesno težo. Vendar na drugi strani študija, ki so jo izvedli znanstveniki z Univerze v Houstonu, razkriva, da je ta namaz še kako primeren za hujšanje.

Najstnikom, ki so jedli kikirikijevo maslo, se je zmanjšal indeks telesne mase
Rezultati raziskave, ki so jih izvedli na 257 šolarjih, ki so bili nagnjeni k debelosti, so pokazali, da se je najstnikom, ki so v svojo prehrano vključili kikirikijevo maslo, zmanjšal indeks telesne mase (ITM). Večina izmed njih je kikirikijevo maslo jedla trikrat ali štirikrat na teden.

Otrokom namesto sladkarij kikirikijevo maslo
Povečana telesna teža je eden največjih zdravstvenih težav v današnjem času, je poudaril vodja raziskave Craig Johnston. Zato staršem svetuje, da namesto nezdravih sladkarij svojim otrokom ponudijo prav to “čudežno” maslo.

Na drugi strani znanstveniki opozarjajo, da je kikirikijevo maslo potrebno jesti v mejah normale, saj lahko v prekomernih količinah prav tako povečuje telesno težo. Seveda je za zdravje pomembna uravnotežena prehrana, kakršno pa današnji tempo življenja včasih ne dopušča.

N. K.