fbpx

11. september bi moral biti svetovni dan razmisleka o radikalnem islamu!

foto: epa

11. septembra 2001 je ZDA in ves svet pretresla serija terorističnih napadov. Teroristi Al Kaide so ugrabili štiri potniška letala. Dve sta treščili v dvojčka Svetovnega trgovinskega centra v New Yorku, eno v Pentagon, četrto, namenjeno na kongresno palačo v Washingtonu, se je po uporu potnikov zrušilo na polje v Pensilvaniji. Umrlo je 2977 ljudi. “11. september bi moral biti svetovni dan razmisleka o radikalnem islamu. Ob upoštevanju nedvoumnega sporočila Erdogana: ‘Da je pravi islam vedno radikalen’!” pa je ob obletnici na svoj Facebook zapisal Branko Grims.

Dne 11. septembra 1683 je namreč pred Dunaj prispela poljska armada pod vodstvom Jana III. Sobieskega. Dunaj je bil takrat oblegan od turških islamistov že dva meseca, in je bil tik pred padcem, saj je bil obrambni zid že prebit. Toda namesto krvavega masakra, ki bi se zagotovo zgodil ob turškem vpadu v mesto Dunaj, so ob zori naslednjega dne zagrmeli poljski topovi s Kahlenberga in po celodnevnem obstreljevanju je pozno popoldan sledil največji (30.000!) konjeniški napad v zgodovini, ki ga je vodil sam Jan III. Sobieski, je še zapisal Grims.

“Čeprav je bila turška vojska kar štirikrat močnejša od poljske armade, okrepljene z združenimi silami krščanske Evrope, so jih težko oklepljeni poljski huzarji dobesedno zbrisali in ubitih je bilo po različnih ocenah med 120.000 in 150.000 islamistov. Osmanski imperij se je po tem porazu samo še umikal iz Evrope. Če bi padel Dunaj, bi padel Rim … in zbogom, Evropa. Večna slava Poljakom, saj brez njih moderne Evrope nikoli ne bi bilo!”

11.september so izbrali simbolno
Datum za najhujši teroristični napad v ZDA – dan napada islamistov na WTC, 11. september, je bil torej izbran simbolno, kot maščevanje za poraz islamistov pri Dunaju pred tristo leti. Toda za to je potrebno razumeti islam, za katerega je po Koranu svet “miru” radikalnega islama z vsem preostalim svetom v vojni. Ta vojna se do popolne zmage radikalnega islama, najprej s Hidžro – prvo fazo vojne s priseljevanjem množic islamistov (sedaj razumete islamistično bistvo sedanje invazije na Evropo!) in potem z Jihadom – nikoli ne konča. Po 300 letih se islam maščuje za poraz … v večnem boju proti svobodi krščanskega sveta.

Foto: epa

“Zgodovina je zato, da se iz nje nekaj naučimo …! Tudi Slovenci smo, kot zmagovalci nad radikalnim islamom v bitki pri Sisku in torej zmagoviti branitelji krščanske Evrope lahko več kot upravičeno ponosni na svojo zgodovino!! Neponovljiva evropska civilizacija je nastala samo zato, ker se je radikalnega islama obranila z orožjem!”

Ob obletnici bo največja slovesnost tudi tokrat v New Yorku, kjer je bilo največ žrtev. Umrlo je 2753 ljudi, od tega 343 gasilcev in reševalcev, ki so pomagali evakuirati napadeni zgradbi. V Pentagonu je umrlo 184 ljudi, v Pensilvaniji pa 40. Odgovornost za napade je takoj prevzela teroristična mreža Al Kaida pod vodstvom Osame bin Ladna. Teroristi so se izučili za pilote, nato pa z noži za lepenko ugrabili letala ter jih usmerili proti tarčam. ZDA so se odzvale z vojno proti terorizmu in konec leta 2001 napadle Afganistan, ker so talibani tam gostili Al Kaido. Osamo bin Ladna so ameriške posebne enote v Pakistanu izsledile in usmrtile šele maja 2011. Po 11. septembru 2001 so bili povsod po ZDA uvedeni izjemni varnostni ukrepi, po vsem svetu pa so se zaostrili pregledi potnikov pred vstopom na letalo. Dvajseta obletnica napadov 11. septembra poteka v senci umika ameriških in zavezniških vojakov iz Afganistana, kjer so takoj oblast znova prevzeli talibani.

Sara Kovač