fbpx

Pravično? 17-letni migrant, ki je bil prisoten pri zažigu brezdomca, dobil “vzgojno” kazen: dva tedna pripora!

Foto: iStock

Sodišče v Berlinu je obsodilo 17-letnega sirskega migranta, ki je prisostvoval dogajanju na božični dan, ko je skupina migrantov zažgala nič hudega slutečega brezdomca, spečega na berlinski postaji podzemske železnice. Najbolj žalostno pa je to, da je bil 17-letnik obsojen na le dva tedna pripora v popravnem domu za mladostnike in na opravljanje družbeno koristnih del, namesto da bi ga nemudoma izgnali iz države. S takšnimi odločitvami daje Nemčija vtis, da je migrantom prav vse dovoljeno. 

Sicer je res, da moški ni bil neposredno vpleten v incident, je pa priznal, da ni naredil prav ničesar, ko je videl, da je brezdomec pričel goreti. Daily Caller poroča, da je bilo šest drugih osumljencev, ki so incidentu prisostvovali, obtoženih poskusa umora.

Foto: YouTube/Printscreen

Ob pogledu na gorečega moškega so se smejali
Moški, stari od 15 do 21 let, so na božični dan lani trpinčili moškega, ki je spal na klopi postaje podzemne železnice Schönleinstraße. Po zažigu brezdomca so migranti s sirskim in libijskim državljanom skočili na vlak, da bi pobegnili s kraja zločina, varnostna kamera pa je razkrila, da so ob pogledu na gorečega moškega smejali. Na podlagi poročanja lokalnih medijev naj bi dajali vtis, kot da nekaj praznujejo.

Klop, na kateri je bil moški zažgan. Foto: YouTube

21-letnik, ki velja za vodjo skupine, ki se je spravila na brezdomca, je izjavil, da se ne spominja ničesar glede incidenta, saj naj bi bil opit. V primeru, da bo spoznan za krivega, bo v zaporu preživel vsaj tri leta.

Naravnost neverjetno je, da je žrtev kljub zažigu zaradi hitrega posredovanja potnikov, ki so prispeli iz prihajajočega vlaka, ostala skoraj nepoškodovana, je pa bila v požaru zažgana vsa lastnina 37-letnega brezdomca.

N. Ž.