fbpx

19-letnica, ki ji je musliman prerezal grlo v študentskem domu, vložila tožbo proti šoli

Foto: printscreen

Mladenka, kateri je grlo prerezal musliman, ko se je nahajala v študentskem domu Univerze Britanske Kolumbije (UBC) v Kanadi, je vložila tožbo proti šoli.

Mary Hare je vložila tožbo proti šoli, ki je objektivno kriva za napad muslimana nanjo. Napad se je zgodil oktobra 2016: dekle je bilo v svoji sobi, ko je na vrata potrkal “mednarodni študent” Thamer Almestadi. V roki je držal nož, ki ga je takoj, ko je dekle odprlo vrata, zaril v njeno grlo, nato pa jo začel dušiti. Pred samim koncem so jo rešili sošolci, ki so slišali napad, poroča Jihad Watch.

Almestadi je nato za napad okrivil kar dekle, a je sodišče ugotovilo, da Mary Hare ni kazensko odgovorna. Dekle naj bi namreč psihično trpelo, Almestadi pa naj bi bil prepričan, da mu je Koran poslal sporočilo, naj ubije Harovo in jo odreši muk.

Dekle sedaj toži šolo – predvsem ji očita, da na vrata niso montirali nikakršnih varoval, ki bi omogočila varno odpiranje vrat ter s tem preprečila vdor katerega koli izmed nezaželenih oz. nepovabljenih “gostov”. “Napad se je zgodil zaradi malomarnosti UBC,” je prepričana žrtev.

Almestadi je bil sicer predčasno izpuščen iz psihiatrične bolnišnice v Kanadi, “da bi se lahko vrnil v svojo domovino Savdsko Arabijo, kjer bi njegovi starši lahko sodelovali pri njegovem zdravljenju”.

J. G.