fbpx

20 tisoč ilegalnih migrantov na Lesbosu – ti požigajo hiše in celo pobijajo pse!

Fotografija z Lesbosa. (Foto: epa)

Grški otok Lesbos pretresa hudo nasilje, saj je velika množica migrantov začela izvajati pravi teror nad lokalnim prebivalstvom. Grčija je sicer tranzitna država za več sto tisoč migrantov.

Kot je sporočila Srbkinja, ki živi na Lesbosu, se napetost povečuje, vsak dan se dogajajo neredi, povečuje se strah med prebivalci otoka, ki jih je okoli 80 tisoč, medtem ko na otoku sedaj živi približno 20 tisoč migrantov.

Preden so sem prišli migranti, ni bilo potrebe po alarmnih napravah, ljudje so bili varni,” je dejala. S pojavom migrantov pa so se začele dogajati strašne stvari. Tako so tudi v njeni hiši zalotili vlomilce. Vlomi se sicer dogajajo kot po tekočem traku. Kot je opozorila, Grki začenjajo izgubljati potrpljenje, čeprav so sami gostoljubni in polni empatije. “Ne vem, kaj prebuja tolikšen bes v migrantih. Beležimo celo primere ubijanja hišnih ljubljenčkov. Veliko pravoslavnih cerkva je poškodovanih,” razkriva.

Foto: epa

Po nekaterih podatkih so se neredi začeli lani, ko je Grčija sprejela nov zakon, po katerem so lahko migranti vrnjeni v sosednjo Turčijo. Zaradi tega so protestirali in začeli z zažiganjem hiš v vasi. Pred nekaj meseci so zažgali kamp, gasilce pa niso pustili, da bi pogasili požar, pač pa so gasilsko vozilo uničili ter na gasilce metali kamenje. Mainstream mediji pa niso hoteli poročati o resnici in so cenzurirali fotografije, je še sporočila prebivalka Lesbosa.

Demokracija