fbpx

21-letni Kenijec z železno palico brutalno pretepel in umoril 54-letno žensko

Foto: epa

Na Dunaju se je zgodil nov brutalni zločin. 54-letna ženska, ki je delala kot čistilka, se je ponoči odpravljala na delo, ko jo je na cesti nenadoma napadel 21-letni Kenijec. Z železno palico jo je začel brutalno pretepati, zaradi poškodb pa je umrla na kraju dogodka. Motiv za zločin še ni znan. 

Moški, sicer Kenijec, v Avstriji živeč šest let, je žensko napadel ponoči, ko se je odpravljala na delo skupaj s svojo sodelavko. Slednji je pred napadalcem uspelo pobegniti ter poklicati policijo. Moški je s kraja umora pobegnil, a ga je policija kmalu za tem izsledila.

Izkazalo se je, da gre za 21-letnega Kenijca, ki je v Avstriji prebival nezakonito, saj je bila njegova prošnja za azil zavrnjena. Moški je sicer stari znanec policije, aretiran je bil že 14-krat, in sicer za 18 različnih prekrškov, med drugimi tudi za napad, tihotapljenje in tatvine.

To pa ni bil prvi napad Kenijca z železno palico. V enem izmed ropov, pri katerem je sodeloval, je prav tako uporabil železno palico, s katero je napadel eno osebo in jo tudi poškodoval. Zakaj je Kenijec napadel nesrečno čistilko, še ni znano, saj se domnevno nista poznala. Sodelavka umorjene je še vedno v šoku in potrebuje psihološko pomoč, še poroča ORF.

M. G.