[Video] Putinu med srečanjem z Lukašenkom ponagajale tresoče noge

Foto: posnetek zaslona Twitter, YouTube

Ruski predsednik Vladimir Putin se je med srečanjem v Moskvi trudil obvladati svoje tresoče noge, kar je spodbudilo špekulacije, da trpi za Parkinsonovo boleznijo.

Vladimir Putin med pogovorom z beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom ni mogel nadzorovati svojih trzajočih nog, kar je le še dodatno povečalo špekulacije glede njegovega zdravja, ki krožijo že kar nekaj časa.

Med političnimi pogovori v Moskvi sta se Putin in Lukašenko dogovorila, da bosta združila moči v vojni proti Ukrajini, če bo Belorusija napadena. Posamezniki s sokoljim očesom, ki so spremljali posnetek srečanja, so med pogovorom opazili krče v Putinovih nogah.

Uradnik ukrajinske vlade Anton Geraščenko je ob delitvi posnetka srečanja komentiral: “Putinove noge med srečanjem z Lukašenkom. Je to Morsejeva abeceda?”

Belorusija velja za trdno zaveznico Kremlja in zagovornico vojne v Ukrajini. Državi sodelujeta tudi vojaško, Putin je namreč s pridom uporabil belorusko ozemlje za pošiljanje svoje vojske čez mejo. V svoji zadnji grožnji je Lukašenko potrdil, da je več kot pripravljen poslati svoje enote v boj.  Novinarjem je dejal: “Pripravljen sem se boriti skupaj z Rusi z ozemlja Belorusije samo v enem primeru: Če pride vsaj en vojak od tam v Belorusijo, da bi pobil moje ljudi.” “Če bodo začeli agresijo na Belorusijo, bo sledil najstrožji odgovor in vojna bo dobila povsem nov značaj,” je še dejal beloruski diktator.

Do nehotenega trzanja ruskega predsednika je prišlo po tem, ko je medij Sun pridobil razkrite vohunske dokumente, ki naj bi potrjevali, da ima Putin zgodnjo fazo Parkinsonove bolezni in raka trebušne slinavke. Lani so ga slikali z domnevnimi sledmi intravenskega zdravljenja na hrbtni strani dlani, je poročal Dailystar. Predstavniki Kremlja sicer zanikajo, da je njihov voditelj v slabem zdravstvenem stanju.

Sara Kovač