fbpx

Afriški migranti na italijanski plaži živalsko pretepli Poljaka, njegovo ženo pa skupinsko posilili

Foto: epa

Na znameniti italijanski plaži Rimini so se štirje afriški migranti živalsko spravili na poljski par. 26-letnega moškega so zverinsko pretepli, njegovo ženo pa so skupinsko posilili. Italijanski politik bi spolne napadalce kemično kastriral.

Poročeni par s Poljske si bo zadnji dan dopustovanja v Riminiju zapomnil za vedno, saj so ju na večernem sprehodu po plaži obkolili štirje moški, ki so Poljaka pretepli do nezavesti, njegovo ženo pa so nato večkrat spolno zlorabili. Oba so hkrati tudi oropali.

S poljskega konzulata v Milanu so sporočili, da so nesrečnemu paru nudili vso potrebno pomoč, italijanske oblasti pa so napad označile za “brutalno in živalsko” agresijo.

Nekateri celo razmišljajo o kastraciji posiljevalcev
O napadu so poročali tako italijanski kot poljski mediji, poleg tega pa so se oglasili tudi nekateri politiki. Matteo Silvani iz populistične Severne lige je celo dejal, da zapor za napadalce ne bo dovolj primerna kazen, spolne napadalce pa bi po njegovem morali kemično kastrirati. Nekdanja ministrica za mladino, zdaj pa vodja konservativne stranke Giorgia Meloni je dejala, da v Italiji že dolgo časa ni več reda in pravičnosti, država pa se spreminja v favelo, slabšo od tistih v južni Ameriki.

Foto: STA

Po padcu libijskega režima je Italija najbolj priljubljena tarča afriških migrantov, v petih letih pa je število tujcev v tej državi poskočilo za 25 odstotkov. Če pogledamo v statistiko zadnjih 15 let, pa se je njihovo število povišalo kar za 270 odstotkov, kar bo imelo daljnosežne demografske posledice v tej državi.

C. Š.