fbpx

Angela Merkel pred volitvami odločna, da bo odslej branila evropske meje pred migranti

Angela Merkel (foto: epa)

Več kot osem tisoč ljudi se je zbralo v Münchnu na zadnjem nastopu Angele Merkel pred nedeljskimi volitvami v Nemčiji, na katerih bo po javnomnenjskih anketah prevzela že četrti mandat te gospodarsko najmočnejše države v Evropi. V svojem govoru se je dotaknila varnostne politike, stabilnosti in dala obljubo, da ne bo povečevala davkov.

Hkrati je dala svojim podpornikom besedo, da se množične migracije v Evropo, kot je bilo to leta 2015, ne bodo več zgodile, saj bodo več energije vložili v reševanje težav v državah, iz katerih izvirajo migranti. “Kar se je zgodilo v letu 2015, se ne bo več ponovilo,” je poudarila Merklova in dodala, da bo odslej zavzeto branila evropske meje.

Socialisti z Martinom Schulzem povsem neprepričljivi in z velikim zaostankom
Po zadnjih javnomnenjskih merjenjih političnega vzdušja v Nemčiji se obeta velika koalicija s socialistično stranko SDP, ki pa z njenim predsednikom Martinom Schulzem močno zaostaja, saj so ji namerili zgolj 22-odstotno, medtem ko ima CDU Angele Merkel 36-odstotno podporo javnosti. Kot drugo možnost za sestavo vlado Reuters napoveduje koalicijo CDU z gospodarsko stranko FDP (Svobodni demokrati) in Zelenimi.

Martin Schulz (foto: epa)

C. Š.