fbpx

“Antirasisti” zažgali kip Marije v ZDA, verniki pa jim zločin iz vsega srca odpuščajo

Požig Marijinega kipa v ZDA. (Foto: Breitbart News, posnetek zaslona)

“Ljubimo te, odpuščamo ti in tukaj smo, da ti služimo in pomagamo na kakršenkoli način je potrebno,” je v pomirjujočem tonu dejal vodja bogoslužja v počastitev požganega kipa device Marije, duhovnik John Currie. V času divjanja skrajnih Antife in Black Lives Matter se dogajajo tudi številne skrunitve sakralnih objektov in kipov. Nedavno smo že poročali o požigih več katoliških cerkva, pri čemer je v enem primeru požigalec v cerkev, ki je bila polna vernikov, celo zapeljal z avtomobilom. Tokrat pa so ameriški verniki z bogoslužjem počastili Marijin kip, ki je bil zažgan in ga še pred tem deloma očistili. 

Skupina ameriških katoličanov je v sredo zvečer pred kipom Device Marije molila rožni venec. Tega so huligani med zadnjim vikendom zažgali. Ta se sicer nahaja pred župnijo svetega Petra v bostonski soseski Dorchester. Šlo je za skupino kakšnih sto vernikov, ki jih je vodil duhovnik John Currie. Skupina je bila sicer sestavljena iz župljanov, duhovnikov, sester in menihov. Njihove molitev so potekale v angleščini, španščini, portugalščini in latinščini, poroča Breitbart News.

Bogoslužje je potekalo v duhu odpuščanja neznanemu oziroma neznanim skruniteljem, ki je oziroma so odgovorni za požig Marijine podobe. Vodja bogoslužja Currie je ob tem v nekem trenutku presunljivo vzkliknil: “Ljubimo te, odpuščamo ti in tukaj smo, da ti služimo in pomagamo na kakršenkoli način je potrebno.” Kip je bil v času bogoslužja le napol obnovljen ter obdan s svežim cvetjem. Napad je sicer le eden izmed mnogih v zadnjem času, ki so usmerjeni proti katoliški veri. V Bostonu policija še vedno preiskuje obravnavani primer kaznivega dejanja. V navedenem primeru je neznanec sicer zažgal plastične rože v rokah kipa, zaradi česar je bila njegova površina ožgana.

Currie je ob tem dejal, da tovrstni napadi predstavljajo priložnost za vernike, da so zgled sijoče luči miru, upanja in ljubezni, za celotno deželo v času uničujočih incidentov. Po njegovem prepričanju tako želi prav devica Marija. Sicer pa naj bi na današnji dan kip očistili in obnovili do konca. “Katoliške cerkve so bile nedavno, v vsaj sedmih zveznih državah, opustošene ali požgane. Opažam, da se o tem malo poroča, še manj pa temu nasprotujejo progresivni voditelji. Zakaj?” se zgroženo sprašuje ena izmed uporabnic družbenih omrežij, Lila Rose.

V ZDA se dogaja množično požiganje katoliških cerkva in uničevanje podob Jezusa in Marije, kjer sta videti kot bela Evropejca. Za škandalozno početje naj bi bili krivi pripadniki skrajne levičarske skupine Black Lives Matter. Še bolj škandalozno pa je to, da osrednji ameriški mediji o tem molčijo. Ti dogodki postavljajo t. i. “rasno revolucijo” v pravo luč. Uničevanje katoliških cerkva se dogaja v več zveznih državah, vse od Kalifornije pa do Floride. Med drugim je naveden primer 24-letnika, ki je na Floridi v cerkev zapeljal vozilo, in sicer kar skozi glavna vrata, zatem pa cerkev še zažgal. Ta pa ni bila prazna, ampak so bili v njej verniki, ki so se pripravljali na pričetek bogoslužja.

Domen Mezeg