Aretirali domnevnega bruseljskega napadalca s klobukom

Foto: Twitter

V Belgiji so policisti aretirali domnevnega napadalca, ki je povezan tako s pariškimi kot bruseljskimi terorističnimi napadi, so sporočile tamkajšnje oblasti. Po vsej verjetnosti gre za moškega s klobukom, ki se je pojavil na posnetkih varnostnih kamer.

Belgijska policija je aretirala številne osumljence, domnevno povezane s terorističnimi napadi v Bruslju, ki so se zgodili 22. marca letos in v katerih je umrlo 32 ljudi. Med njimi je tudi Mohmmed Abrini, ki je po poročanju belgijskih medijev “moški s klobukom”, ki se je pojavljal na fotografijah z letališča Zaventem.

Tožilstvo je potrdilo, da so izvedli več aretacij, vendar za zdaj o tem ne želijo izdati podrobnejših informacij. Nekateri belgijski mediji poročajo, da je eden od aretiranih osumljen sodelovanja s samomorilskim napadalcem, ki se je razstrelil na postaji podzemne železnice v Maelbeeku.

V torek so sicer belgijske oblasti objavile videoposnetek, na katerem državljane pozivajo, naj pomagajo pri iskanju “moškega s klobukom”, poroča BBC.

Po neuradnih informacijah so Abrinija posneli na bencinski črpalki, na katero je prišel s Salahom Abdeslamom. Slednji je bil dva dneva pred napadi v Bruslju aretiran zaradi novembrskih napadov v Parizu.

N. K.