fbpx

Aretirali Francozinjo, ki je denarno pomoč podjetju v času koronakrize porabila za povečanje prsi in zadnjice!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Policija je v zaprtem območju v predmestju Pariza aretirala 38-letnico, potem ko je bila obtožena, da je francosko državo ogoljufala za 210 tisoč evrov iz programa pomoči za koronavirus. Amy K. je denar nezakonito pridobila, medtem ko je trdila, da je morala zaradi epidemije odpustiti 50 ljudi, ki pa v resnici nikoli niso bili zaposleni. Državni denar je porabila za plastično operacijo prsi in zadnjice, dizajnerska oblačila, nov avtomobil in družinsko blagajno. Luksuz je trajal, dokler je ni odkrila policija.

Lastnica lepotnega salona Amy K. je trdila, da je zaradi koronavirusa morala odpustiti 50 uslužbencev, kasneje pa je bilo ugotovljeno, da sploh ni imela zaposlenih ljudi. Dejansko so ugotovili, da lepotni salon že dolgo ne posluje več. 38-letnici je vseeno uspelo pridobiti državno pomoč v višini 210 tisoč evrov, brez da bi predložila dokaze o dejanskem stanju podjetja in zaposlenih.

Preiskovalci pravijo, da se je obtožena kmalu po tem, ko je prejela odobritev sredstev, dogovorila za termin pri plastičnem kirurgu. Tam je svojo “subvencijo” olajšala za dvanajst tisoč evrov, saj si je povečala prsi in zadnjico. 35 tisoč evrov pa je zapravila za draga oblačila znanih modnih oblikovalcev. Devetdeset tisoč evrov je položila na račun svojih otrok, preostali denar pa obdržala.

Prevarantka je za dizajnerska oblačila porabila 35 tisoč evrov. Slike je simbolična. (Foto: epa)

Po njeni aretaciji je policija zasegla 86.500 evrov, razne luksuzne dobrine, nov avtomobil, več kot polovico denarja pa je bila že porabljena. Medtem ko je bila v priporu, je 38-letnica trdila, da ima krhko duševno zdravje in se zato denarju ni mogla upreti. Njeno sojenje naj bi se začelo konec tega meseca.

Podobnih prevar je bilo v Franciji in Nemčiji ogromno
Francoska policija trdi, da se je v zadnjih tednih, pri uveljavljanju državne pomoči zaradi koronavirusa, število takšnih primerov zelo povečalo. Ocenjujejo, da so posamezniki, ki niso bili upravičeni do podpore, nezakonito prejeli na desetine milijonov evrov gotovine. Podobni situaciji so bili priča tudi v Nemčiji.

Sara Rančigaj