Aretirani brat napadalca na begu: Ne vemo, kje je, a morate vedeti, da je bil običajen fant

Mohammada Abdeslama, brata Salaha Brahima Abdeslama, je policija zaradi suma, da bi lahko bil povezan s terorističnim napadom v Parizu, aretirala in odpeljala na zaslišanje. Nato se je odločil, da novinarjem predstavi svojo zgodbo.

V izjavi je dejal, da on in njegova družina o dejavnostih njegovih bratov nista vedela nič. Dejal je, da je njegova družina globoko pretresena nad terorističnim napadom v Parizu ter da se s Salahom ni slišal. “Ne vemo, kje je. Ne vemo, če se bo zaradi vse te napetosti upal sam predati. Ampak ne smete pozabiti, da je tukaj odraščal, tukaj je študiral, bil je običajen fant. Mi smo popolnoma odprta družina, še nikoli nismo imeli nobenih težav s policijo. Kljub tej tragediji morate vedeti, da sta moja starša v šoku, resnično ne vesta, kaj se je zgodilo,” je povedal Mohammad.

“Morate razumeti, da imamo tudi mi mamo, družino, predvsem pa je on še vedno njen sin”
Za 26-letnim Salahom Abdeslamom je sicer razpisan mednarodni nalog za prijetje, drugi brat, 31-letni Brahim Abdeslam, pa se je razstrelil v kavarni Comptoir Voltaire v Parizu.

Mohammad je še dejal, da si nikoli ni mislil, da bi bila njegova brata lahko vpletena v kaj takega.

“Mislimo na njih, v naših mislih so žrtve in njihove družine, ampak morate razumeti, da imamo tudi mi mamo, družino, predvsem pa je on še vedno njen sin,” je še dodal.

Belgijski zvezni tožilec je v ponedeljek dejal, da sta bili v soboto v Belgiji na podlagi obtožb terorizma dve osebi pridržani. Osebi, o katerih odgovorni niso dali nobenih informacij, sta osumljeni vodenja terorističnega napada in sodelovanja pri dejavnostih teroristične organizacije. Tožilec je dejal še, da preiskava hiše v okrožju Molenbeek v Bruslju, ki je bil štiri ure pod policijskim obleganjem, ni prinesla dokazov niti niso izvedli aretacij.

Sofija Pika Simič

 • Tomaž Majer

  Bil je navaden fant …

  • Rožle

   Pa kako fejst je mikastu

  • xtc

   Ali Tomashid Majajar.

 • rubec

  “Morate razumeti, da imamo tudi mi mamo, družino, predvsem pa je on še vedno njen sin”
  Priznam, gre mi na jok ko berem to njigovo bolečino. Če bi bil tam bi mu kupil en slovenski kroaso.

  • marta

   laže, …..

 • xtc

  Sicer sem s Koranom bolj na tanko ampa,ne piše tam ,da je dovoljeno “nevernikom” lagati in jih zavajati ,če gre za korist islama?

  • usimoncic

   Bojda pišejo krute stvari v Koranu. In zagotovo pišejo krute stvari tudi v Bibliji. Samo današnji bralci Biblije za take dele najdejo benigne interpretacije.

   • marta

    Benigna interpretacija si ti sam, ker kar nekaj nakladaš, čeprav resnice sploh ne poznaš. Najprej se seznani z resničnostjo, potem pa napiši , kar je res in ne “bojda” – “zagotovo”……..in … bla, bla, bla…..

    • usimoncic

     Pa kje ti vidiš problem. V bistvu mi je čisto vseeno kaj piše v Koranu. Ne bom ga bral. Če notri piše, da je treba ubijati, naj pač najdejo primerno razlago, da tega ne bodo zares počeli; tako kot smo to našli kristjani za Biblijo. Tudi tam piše marsikaj, kar bi se dalo porabiti za opravičilo kakšnega terorističnega napada, pa tega kristjani že dolgo ne počnemo. Isto naj storijo še Muslimani s Koranom in njegovo interpretacijo.

 • Rožle

  ..pa tako daleč je kamne lučau…!

 • Feriss.H

  Pa saj ne moreš verjeti, imeli so ga v rokah in ga pustili. Verjetno zaradi mame ki je “čustveno prizadeta” in ki se še ni opomogla od šoka kako hitro je policija prišla do njenega “nedolžnega” sinčka. Ma celo tisto četrt bi bilo treba odgnati v taborišče in potem pa…deportirati vse, ke od koder so prilezli. To bi naj bil začetek velikega začetka deportacij in repatriacij.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!