fbpx

Aretirani brat napadalca na begu: Ne vemo, kje je, a morate vedeti, da je bil običajen fant

Mohammada Abdeslama, brata Salaha Brahima Abdeslama, je policija zaradi suma, da bi lahko bil povezan s terorističnim napadom v Parizu, aretirala in odpeljala na zaslišanje. Nato se je odločil, da novinarjem predstavi svojo zgodbo.

V izjavi je dejal, da on in njegova družina o dejavnostih njegovih bratov nista vedela nič. Dejal je, da je njegova družina globoko pretresena nad terorističnim napadom v Parizu ter da se s Salahom ni slišal. “Ne vemo, kje je. Ne vemo, če se bo zaradi vse te napetosti upal sam predati. Ampak ne smete pozabiti, da je tukaj odraščal, tukaj je študiral, bil je običajen fant. Mi smo popolnoma odprta družina, še nikoli nismo imeli nobenih težav s policijo. Kljub tej tragediji morate vedeti, da sta moja starša v šoku, resnično ne vesta, kaj se je zgodilo,” je povedal Mohammad.

“Morate razumeti, da imamo tudi mi mamo, družino, predvsem pa je on še vedno njen sin”
Za 26-letnim Salahom Abdeslamom je sicer razpisan mednarodni nalog za prijetje, drugi brat, 31-letni Brahim Abdeslam, pa se je razstrelil v kavarni Comptoir Voltaire v Parizu.

Mohammad je še dejal, da si nikoli ni mislil, da bi bila njegova brata lahko vpletena v kaj takega.

“Mislimo na njih, v naših mislih so žrtve in njihove družine, ampak morate razumeti, da imamo tudi mi mamo, družino, predvsem pa je on še vedno njen sin,” je še dodal.

Belgijski zvezni tožilec je v ponedeljek dejal, da sta bili v soboto v Belgiji na podlagi obtožb terorizma dve osebi pridržani. Osebi, o katerih odgovorni niso dali nobenih informacij, sta osumljeni vodenja terorističnega napada in sodelovanja pri dejavnostih teroristične organizacije. Tožilec je dejal še, da preiskava hiše v okrožju Molenbeek v Bruslju, ki je bil štiri ure pod policijskim obleganjem, ni prinesla dokazov niti niso izvedli aretacij.

Sofija Pika Simič