[AVDIO] Janez Janša na slovenskem programu avstralskega radia SBS o Dušanu Lajovicu

Dušan Lajovic in Janez Janša (Foto: Demokracija.si)

Preteklo soboto (21. julija) so na slovenskem programu avstralskega radia SBS objavili polurno oddajo o Dušanu Lajovicu, ki je umrl konec letošnjega junija.

V programu so najprej prebrali članek iz Demokracije, sledil je intervju z Jožico Gerden in Stanko Gregorič, na koncu pa so prebrali še pismo Janeza Janše, ki ga je napisal ob njegovi smrti. Oddaja je doživela večji odziv med avstralskimi in novozelandskimi Slovenci, med katerimi je bil Lajovic dejaven večino življenja, tudi kot diplomat.

Lajovic, ki je leta 2000 postal večinski lastnik založbe Nova obzorja, ki izdaja revijo Demokracija, je bil v slovenski javnosti znan predvsem po objavi seznamov sodelavcev Službe državne varnosti, tako v knjigi kot na spletni strani udba.net.

Oddajo lahko poslušate TUKAJ.

Demokracija.si

 • rubec

  Malo južneje je prejšnji teden umrl Tasmanski vrag po imenu Camnikdevil. Pogreba se je udeležilo na tisoče žalujočiš tudi tisti iz tujine, samo Šarca ni bilo. Toliko o tem koliko je temu kandidatu za premierja do lastne vrste.

 • večni srb

  Lajovic je objavil sezname članov, sodelavcev in preiskovancev globoke države, ki so dokaz sam zase. Tudi, le ne bi bili avtentični, je nekdo namerno zbral toliko osebnih podatkov ter jih opremil z referenčnimi podatki in kategoriziral. Kdor si je te sezname pogledal, se je naenkrat zavedel, da živi obkrožen s tajno policijo. Zakaj so stran umaknili, potem ko jo je že videlo toliko ljudi, tudi ni najbolj jasno. Jasno pa je, da je naša država zgnila in povzročila ogromno krivic, nekdo je vse to organiziral in izvaja do danes.
  Zato se lahko vprašamo ali še danes obstaja ista udba, ali pa jo ne nekdo zamenjal, spremenili so se kriteriji in stranke, ne pa tudi način dela in moralni temelji.

  • črnaovca

   Kdor je enkrat zraven je vedno zraven, nekateri so šli tudi v tujinio. Zanimivo bi bilo vedeti od kod Lajovicu tisti seznam, je bil tudi dovolj blizu da ga je lahko dobil. kdo bi vedel

   • xtc

    Ga je že kupil od kaskega takega kuruptivnega udbaša kot si ti.

 • Brane

  o mrtvih vse dobro, če je bil všeč JJu, že ni slab dečko, ali pač:P

 • xtc

  Lajevic je za SLO naredil veliko dobrega pomembno pa je ,da je dal v javnost UDBAŠE-to leve boli.

 • garfi

  SI SLOVENIJA LAHKO PRIVOŠČI MUSLIMANSKO DRŽAVO V NAŠI DRŽAVI ???!!!
  Thrown Out Of Sydney No Go Zone
  https://www.youtube.com/watch?v=LqY4Z1fTrMc
  bezobrazni leWiČĆarji press

 • Caetano

  Dusan Sava Lajovic je bil velik patriot in demokrat. Vedel je tudi kje je jedro problema v Sloveniji, v strukturi udbe oz. udbomafije ali Organizacije, kot so se sami poimenovali po osamosvojitvi. Zato je tudi zdruzil moci z Janso in pomagal slovenski javnosti razkrivati udbomafijo.

 • Rajko

  A ni bil ta izmeček Četnik? Kako bi bil potem zaveden Slovenec.

  • Caetano

   Dusan Sava Lajovic je bil borec proti komunizmu med vojno, kot del slovenske veje JvvD. Boril se je za Veliko Slovenijo v okviru nekomunisticne Jugoslavije. Torej proti stalinisticni revoluciji pa tudi proti nacistom. Tudi po vojni je pomagal Americanom v boju proti komunizmu in prav tako se je boril ob osamosvojitvi proti agresorski komunisticni JLA in potem skupaj z Janso proti udbomafiji. Lahko se mu samo zahvalimo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!