fbpx

Avstralijo pretresel grozljiv umor islamista: Ženi iztaknil oko, odrezal prste, jo z nožem zabadal po obrazu – vse to pred tremi otroki

Foto: iStock

Identiteta človeka, ki je v Avstraliji svojo ženo brutalno mučil, jo zaklal pred svojimi tremi majhnimi otroki in vrgel njeno telo na zapuščeno zemljišče, ne bo nikoli znana, niti zapornikom, s katerimi bo preživel preostanek svojega življenja. Le nekaj “izbranih” – njegovi travmatizirani otroci, prestrašen sodnik vrhovnega sodišča in nekaj novinarjev – pozna obraz in ime skrajnega islamista. Sodnik je pripisal njegovo dejanje islamski veri, saj je bil vzgojen v kulturi nasilja, kjer je ženska (po Koranu) podrejena moškemu in če je “neposlušna”, jo lahko kaznuje. 

Sodnik je v svojem zapisu dejal: “Napadel je svojo ženo pred tremi otroki z nožem in jo ponavljajoče zabadal, rezal po obrazu in telesu. Otroci so morali gledati, kako ji je iztaknil oko in ga vrgel v stranišče. Gledali so, kako ji je odrezal prste in jih vtaknil v njene genitalije. Nagovoril je otroke in jim dejal, da njihova mati izgleda kot Dajjal (islamski antikrist brez enega očesa). Otroci so tudi gledali, kako je njeno telo zavil v odejo, ga povezal s trakom in vrgel v prtljažnik njihovega avta. Tudi otroci so morali v avto in skupaj so se odpeljali na mesto, kjer so ponoči odvrgli telo. Na poti domov pa so se zaustavili v pekarni, kjer je z njeno kartico kupil otrokom pijačo.”

Primer proti R.B. (psevdonim, ki je bil podeljen 36-letnemu morilcu) iz Melbourna je pretresel celotno državo in zaskrbljeni domačini se sprašujejo, kako je lahko človek, ki živi v njihovi sredi, tako nasilen, ko so razkrili, da je ženi iztaknil oko, razrezal genitalije in jo posilil, preden ji je brutalno vzel življenje, poroča Jihad Watch. Pri obsodbi je sodnik Lasry opisal morilčevo dejanje kot “groteskno nasilje … grozljivo in odvratno.” 27-letna ženska je imela kratko življenje in še to polno zlorab, ki pa se je končalo z grozljivo smrtjo.

Mož ji je zlomil srce
V rosni mladosti so jo namreč poslali v Libanon, da bi spoznala svojega bodočega moža in se tudi poročila. Njuna poroka je bila dogovorjena in izvedena v dveh tednih. Družinski člani žrtve, ki je bila najstarejša izmed desetih otrok, so dejali, da je bila, preden je zapustila Libanon, močna ženska, ki ji je nato mož zlomil srce.  Jasno je bilo, da jo je mož teroriziral, kar se je videlo tudi po tem, kako se je morala oblačiti in kaj početi, s kom se je lahko videvala. Tri leta potem, ko sta se mladoporočenca preselila v Avstralijo, je rodila prvega otroka. Kmalu pa si je njen mož vzel drugo ženo, ceremonijo je vodil lokalni šejk. Tudi druga žena je postala tarča čustvenih in fizičnih zlorab in je po šestih tednih nenormalne kontrole zbežala, saj je že takrat kazal znake nasilnega vedenja. Prva žena (ki jo je umoril), pa je ostala in z njim imela še dva otroka.

D. L.