Avstrija bo zaostrila nadzor na meji s Slovaško, vse več migrantov tja potuje z vlakom

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Številni migranti, ki prihajajo v Avstrijo s Slovaške, prečkajo mejo z vlakom. Avstrijski obrambni minister je napovedal, da bodo poostrili nadzor na vlakih. Računajo na pomoč vojske s 100 vojaki.

Avstrija načrtuje zaostritev nadzora na meji zlasti s Slovaško, od koder prihaja vse več migrantov. Avstrijski obrambni minister Hans-Peter Doskozil je povedal, da so letos v Spodnji Avstriji, ki meji na Slovaško in Češko, prestregli 299 migrantov. Na Gradiščanskem, ki meji na Madžarsko in kjer že izvajajo poostren nadzor, so jih zajeli 174. Na zahodnem koncu države, na Tirolskem so letos ujeli 292 ljudi, ki so prišli iz Italije. Večino so poslali nazaj. Na Tirolskem je bilo le 25 prošenj za azil. Na tem območju vračanje migrantov dobro deluje. Kot poroča STA, poostreno spremljajo tudi dogajanje na prelazu Brenner.

V Avstrijo prihaja letos vse več migrantov s Slovaške. V Spodnji Avstriji, ki meji na Slovaško in Češko, so prestregli 299 migrantov. Na Gradiščanskem, ki meji na Madžarsko in kjer že izvajajo poostren nadzor, so zajeli 174 migrantov. Številni migranti, ki prihajajo s  Slovaške, mejo prečkajo z vlakom. Pri večjem nadzoru na vlakih jim bo pomagalo 100 vojakov.

Avstrijski obrambni minister Hans-Peter Doskozil in notranji minister Wolfgang Sobotka bosta v prihodnjih desetih dneh predstavila ukrepe za okrepljen nadzor na meji. V Avstriji bo 8. februarja srečanje notranjih in obrambnih ministrov srednjeevropskih držav.

Branka Jurhar

 

 • Olga

  No Avstrijci lahko zaostrijo razmere in zapirajo mejo! Se bo Cerar podelal?

 • Franc Šink

  Takšna Evropa kot je bila še pred par leti je žal ne bo nikoli več.

  • Caetano

   In tudi prav je tako. Mora priti do sprememb.

   • Franc Šink

    Tudi jaz ne jokam za njo.

 • Franc Šink

  Mogoče bo migrante EU še nekaj časa obvladovala, državljanov pa ne več dolgo.Ali morda mislijo da smo neumni ali kaj?

 • WatsonForus

  a naša Nusdorferjeva in Kogovškova že protestirata ?

 • totex39

  Kmalu bo prišlo do tega, da bodo te levičarske bruseljske politike upoštevale le nekatere države. Ostali, ki jim je za svojo državo bodo onemogočili vstop teh ilegalcev brez vseh dokumentov, ki še vedno mislijo, da se po Evropi lahko sprehajajo kot, da so doma, kjer ni civilizacije.

 • indijanka

  A z nami pa nimajo težav?

  • Steiermark

   Tukaj se ne gre, za to, kdo jim je dovolil ampa za dejstvo, da pri nas. levuharji kar naprej dovažajo nove volilce – ki pa nimajo namena ostati v Sloveniji ampak, vsaj v Avstrijo i želijo…

 • Janez Novak

  Vsa Evropa bo zaprla meje, Cerar pa bo na meje poslal uradnike Sveta Evrope, da bodo skupaj z našimi nevladniki (sorosevimi plačanci) zrekali dobrodošlice invazivnim migrantom z vseh vetrov.

  • moon

   Saj ne vem kaj nasi sploh komplicirajo.
   Izredne razmere, vojsko na meje in naboje v puske.
   Saj braniti pred okupacijo se smemo, ali pa je (tudi) to prepovedano v tej gnili Evropi??

 • stajerc5

  Kje je tocno stevilo “nasih” turistov? Cmero, bo kaj? Avstrija redno objavlja podatke, kje so nasi?

 • Novakec1

  Spet so pobrkal slovenijo in slovaško.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!