Avstrija pozabila na politične, gospodarske in družbene razlike – Koronavirus Avstrijo povezal v enotno in povezovalno državo

Naslovnica v avstrijskem časopisu Österreich, ki prikazuje enostnost in povezanost avstrijskega naroda ob izbruhu zdravstvene krize virusa covid-19. (Foto: Facebook)

“Ko vsi držijo skupaj. Primer Avstrije, kjer mediji pozivajo: skupaj zmoremo. Ob podpori politikov, kulturnikov, športnikov, gospodarstva. Cel časopis je povezovalen, ne razdruževalen. Brez stalnih prepirov. Ker gre za nas vse! Ker imamo eno domovino! Eno zdravje, eno življenje. Ostanite zdravi, ostanite doma,” je sporočila stanje v Avstriji med krizo virusa covid-19 slovenska pravnica Verica Trstenjak, ki živi in dela v Avstriji.

Primer zrele politične kulture so dokazali v Avstriji. Ne glede na politično usmeritev in polemike v javnosti, so v teh ključnih trenutkih stopili skupaj. V časopisu Österreich so se skupaj pojavili avstrijski predsednik vlade Sebastian Kurz, avstrijski predsednik države Alexander Van der Bellen. V ospredju lahko opazimo športna zvezdnika, tenisača Dominica Thiema in nogometaša Davida Alabo. Družbo jim dela avstrijska filmska igralka Silvia Schneider.

Med drugim so na naslovnici prikazani tudi najbolj vidni predstavniki gospodarstva in politike. Časopis Österreich je namenil 32 strani povezanosti in enotnosti avstrijskega naroda med najbolj zahtevno zdravstveno krizo v Evropi v zadnjih sto letih.

Avstrija zaradi številčnosti svojih in bližine italijanskih smučišč postala izvoznik virusa covid-19 v druge evropske države
Žal pa je Avstrija postala izvoznik in eden izmed epicentrov virusa covid-19 po Evropi. Zaradi bližine italijanskih smučišč in svojih smučišč na Tirolskem so postali eden izmed centrov začetnih okužb. Avstrijske oblasti so se odločile, da bodo uvedle preiskavo na smučišču Ischgl, ki med poznavalci belih strmin velja za zimsko Ibizo.

Smučarsko središče Ischgl v Avstriji je postalo epicenter virusa covid-19 v Evropi. (Foto: Facebook)

Na Avstrijce so jezni predvsem na Norveškem in v Islandiji, kamor se je vrnilo veliko okuženih, ki so zimovali prav na tem mondenem smučišču. Avstrija ima 5.888 okuženih, mrtvih je 42, ozdravelo pa jih je 9.

Luka Perš

 • xtc

  Politik,ki začne uporabljati besednjak Merckelce-se ve,da ni ravno zaupanja vreden in Kurz je točno to,potem,koje v spregi z Merckelco in BND zrušil Stracheja z podtaknjeno afero se je spečal še z zelenimi socialistiu in je že opustil nekatere ukrepe,pa tudi nekatere njegove izjave so preje bolj leve kot desne.
  Bo se pa mu izdaja in pajdašenje s socialisti sleje kot preje utepa-delno se mu že z bosansko muslimanko,ki mu dela zdraho po državi.

  • skorpijon93

   pod pragom revščine živi 14.4 % avstrijcev, še leta 2007 pa 12 % , haha, tudi tam se je poslabšalo

   • Van Der Waals

    14,4% gre za priseljence prisesanih na socialno pomoč. od 2015 se je povečala revščina!

    • Strojan

     Oni se zgovarjajo na slovence, mi pa imamo pun kur..vas madžarov !

   • Strojan

    Škorpijon, moraš vedet, da je tam prag revščine višji kot pri nad povprečna slovenska plača !

    • skorpijon93

     ej ti strojan, res si pravi cigan, če se ne zavedaš da so tudi stroški življenja v avstriji višji kot v sloveniji, hahaha, vaša jebena muslimanska avstrija

     • Strojan

      Škurcijon, če bi bil malo pametnejši bi lahko bil konj. Ti se razumeš v življenjske stroške kot kurba v kriv kurac. Meje z Madžarsko ne bojo prav dolgo odprte, zato je sedaj skrajni čas da greš domov !

 • Van Der Waals

  en črnuh mora bit… ni treba ugotavljat da je skupaj z levuhi.

 • karlina

  Itak, da so , saj tam nimajo potomcev, krvavih, rdečih kmerov, kot pri nas v Sloveniji, kjer bi lahko bil za predsednika kdorsibodi, tudi sosedov mulec, samo, da ni Janša.

  • Johan von Luiz

   Ja samo da ni jansa! Problem janse je da vlada drzavi z samo 25 % volilcev. Kar pomeni okoli 13% drzavljanov.

 • Strojan

  Treba je nekaj vedet: ONI NIMAJO JANŠE !
  Če bi tja Janša prišel, bi se poklal med seboj !

 • Johan von Luiz

  Bravo to je lahko le v moji avstriji, v sloveniji pa imaš bedake iz desne in leve, ki državo le razdvajajo. Če že pogletas samo ta portal vidiš da se gre 90% profila in objav za obtozevanje in brezvezno norijo med desnimi in levimi. Pač ovce ste pa obce boste ostali slovencelni. Zato ker maste tako desno vlado pa tudi levo vas v avstriji gledamo z viska ker ste nesposobni od 91dalje z janso vred.