fbpx

Avstrijci bodo migrante skušali ustaviti s plakati

Foto: Nova24TV

Avstrija bo sprožila oglaševalsko kampanjo v državah, kot so Afganistan, Tunizija, Maroko in Alžirija, s katero bo skušala potencialne migrante prepričati, naj raje sploh ne zapuščajo svojih domov in se ne podajajo na pot v Evropo, saj jih tam ne čakajo odprtih rok.

Informacijsko kampanjo s slogani, kot je: “Avstrijska azilna zakonodaja je zdaj postala še strožja!”, je v torek predstavila avstrijska notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner. Kot je poudarila, “je stvar poštenosti, da ljudi v njihovih državah seznanimo s tem, da je Avstrija zaostrila svojo azilno zakonodajo”.

“Nobenega azila v Avstriji zaradi ekonomskih razlogov”
Na Dunaju so pripravili različne plakate, ki jih bodo razobesili po Kabulu in drugih velikih afganistanskih mestih. Na enem od njih bo pisalo “Samo začasen azil” – ta se nanaša na nedavno zaostreno azilno zakonodajo, po kateri bodo odslej vsaka tri leta preverjali, ali je oseba še upravičena do azila v Avstriji. Na drugem plakatu pa bodo zapisali: “Nobenega azila v Avstriji,” in z veliko manjšimi črkami dodali še “zaradi ekonomskih razlogov”.

Pripravljeni so še drugi plakati. Denimo takšni, ki opozarjajo, da obstajajo glede pravice do združevanja družin v Avstriji zelo stroga pravila, pri čemer je znova v zelo drobnem tisku dodano, da za begunce te omejitve ne veljajo.

N. K., STA