Avstrijski Kronen Zeitung: 50 tisoč migrantov vdira z vseh strani preko Balkana, tihotapci pa bogato služijo

Ilegalni migranti v Bosni in Hercegovini (Foto: Twitter)

Zaradi novega migrantskega vala, ki prihaja v Evropo preko Balkana, je v Sarajevu zraslo migrantsko taborišče. Migranti pridejo v Evropo preko Turčije, kjer vstopijo v Grčijo oziroma Bolgarijo ter od tam nadaljujejo naprej proti zahodu.

Tihotapske operacije na Balkanu so se razrasle preko vsake mere, poroča avstrijski časopis Kronen Zeitung. Za 200 evrov migrante pretihotapijo iz Grčije v Albanijo, za 100 evrov jih spravijo do Črne Gore, za še 50 evrov pa jim omogočijo pot v Bosno.

Ilegalne migrante tihotapijo tudi preko nepočiščenih minskih polj, ki so nastala v vojni ob razpadu Jugoslavije. 50 tisoč migrantov počasi prodira vse bolj severno, preobremenjene male balkanske državice pa se niso sposobne soočiti z nastalo situacijo.

Migrantski val narašča
“V aprilu letos je bilo registriranih 400 migrantov, kar je trikrat več kot januarja letos. V večini primerov prihajajo iz Afganistana, Pakistana, Kosova, Turčije, Sirije, Libije, Maroka in Irana,” je povedala tiskovna predstavnica bosanskohercegovske mejne policije Sanela Dujković.

Po drugi strani se je od januarja v Mediteranu utopilo 619 migrantov, medtem ko se je kar 23.715 ilegalnih migrantov izkrcalo na evropski obali. To je zaenkrat manj kot pred dvema letoma, a nenaden porast prihoda migrantov naj bi skrbel tudi Agencijo za evropsko mejno in obalno stražo – Frontex.

Ivan Šokić

 • resnicaboli

  Cerar služi še zadnji umazani denar.

 • Stajerka

  Kurz bo hermetično zaprl mejo…..naslednja faza je Italija, vlada je ustoličena in ko bodo pričeli z izgonom se bo usul plaz v Slolandijo…….da Avstrijci ne bodo imeli preveč problemov, bomo Štajerci izvedli plebiscit in migrante nagnali čez Trojane……..

  • totex39

   Potrebna bo še sila, kajti drugače se jih ne bomo znebili, z njimi vred pa izgnati vse tiste, ki so jim omogočili,da lahko uničujejo našo lepo deželo.

  • Krtača 20

   Nič ne bo on zaprl. Bo kvečjem pristavu lonček.

 • Soave

  ” preobremenjene male balkanske državice pa se niso sposobne soočiti z nastalo situacijo.”. . . . . .
  in zakaj so čakale te državice ? Z našo na čelu ? Da tem nezakonitim migrantom sv. Peter odpre nebeška vrata ? In jih on potem zbrca k onemu Alahu ?
  Sedaj je pa jok in stok. Še malo, pa bodo tu. Ne samo 3 tisoč !!

  • Jerneja Petek

   Ja, res je. Samo govorili so, naredili pa nič. In zdaj so tu. Upajmo, da bodo posilili kakšnega vplivneža, pa da vidimo.

   • stajerc5

    Imam obcutek, da bi vsaj polovica “trenutnih” vplivnezev uzivala, ker ne gredo nikamor brez vazeline.

 • antimur

  Medtem pa, ko vdirajo k nam nezakoniti muslimanski primitivci, baraba kriminalna Janković, gobca, da bo naredil vse, da ne bo Janša premier. To južnjaško govno ne razume, ker je prebutast, da ni samo Janša in SDS tisti, ki zagovarja takšno domoljubno politiko, ki bo obranila Slovenijo pred okupacijo muslimanov, predvsem pa pred južnjaškimi in levofašističnimi kreteni kot je to balkansko sralo. Janković, slabo se ti piše, bolje da prav čas pobrišeš, ljudje te sovražijo, bolj kot misliš, vsekakor imaš neprimerno več sovražnikov kot Janša.

 • Jerneja Petek

  Kaj pa, če bi jih začeli streljati? Tako bi naredili oni, če bi mi migrirali tja. Pobijali bi nas, ko ovce, brez trohice slabe vesti.
  Dovolj vemo o tem versko fanatičnem ljudstvu.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • piko8

  SDS in g. Janez Jannša sta garant za boljši jutri za nas in naše vnuke!!!!
  Samo tako se bomo znebili in izsušili močvirje, ki ga je naredila rdeča golazen pod vodstvom krvavorokca milana kučana!!!
  VSI NA VOLITVE IN VOLIT SDS IN g. JANEZA JANŠO ZA BOLJŠI JUTRI SLOVENK IN SLOVENCEV!!!!

 • Zgornji

  ITALIJA JE ZATAJILA SKUPAJ Z MAFIJO VRED IN TAKO ZAČELA SPUŠČATI TE ZVERI GOR !!! ! !!!

 • Darth Vader

  In levica zaradi kratkoročnih koristi spodkopava zahod, spodkopava proste trge, za zmago. Da se polasti nadzora nad tem, je v paktu z islamom. In oni mislijo, da ga lahko obvladujejo pri 15-20% trenutno. Francoska mesta in stvari gorijo vsak teden. No-go cone so po celi Evropi. To je nočna mora. Izgleda kot Islamabad. Iztrebki so povsod. Ljudje, ki hodijo okoli momljajo 70 IQ. To je totalni samomor.
  Ampak to je načrt globalistov. Turčija želi, da je kriminalizirano, da se o tem govori, ker mislijo, da nas imajo. Evropa mora iti na dvostrankarske sisteme, deportirati morajo vse te ljudi. Pravijo, da povprečni vsiljivec, po petih letiih jih je 80+% še vedno na sociali. Deportirajte jih! Ali pa bo samomor. Uvažate umore in disfukcionalnost in norost. In ISIS se s tem hvali, nato pa Macron, v njegovem govoru. Včeraj je dejal: “Terorizem v Evropi in nasilje in posilstva je vse krivda Evrope in ni povezana z množično imigracijo”. Več v videoprispevku s slovenskimi podnapisi na tem blogu: https://ambasador21.wordpress.com/2018/05/26/paris-pripravlja-ze-petintrideseto-odstranjevanje-migrantskih-kampov-od-leta-2015/

 • Franc Šink

  in kaj delata ti dve državi? Kaj niso obe članice EU ??

 • xtc

  Upam ,da se odo ljudje,če bodo letos volili levake,čez leto ali dve,ko nebo ne penzije ne sociale in še manjše plače spomnili kaj so naredili.

 • Oregon

  agencijo imamo za evropsko mejno stražo, namesto usposobljene vojske?????

 • Olga2345

  Vso tovarišijo je treba skupaj z nezakonitimi turisti nagnati!

 • Olga2345

  Vsi na volitve! Volimo SDS in zaščitimo državo!

 • Mile

  Miro vas je prodal za drobiž, da boste sužnji golazni, ki prihaja, ker ste zabiti do konca in si boljšega kot je hlapčevanje ne zaslužite.

 • tonite falco

  Poglejte si tale video o globalističnem načrtu kako islamizirati in uničiti Evropo: https://www.youtube.com/wat… podnaslovljeno s slovenskimi podnapisi.

  Multikulturno takšno Evropo si sigurno ne želimo in jo tudi ne odobravamo in se bomo morali boriti proti vsem levičarskim vladam v Evropi. Najverjetneje tudi z orožjem, ki bi radi levičarji v vseh držav sveta posebno v Ameriki in tudi pri nas popolnoma prepovedali, da se človek ne bi moral braniti pred nasilnim tujerodnim narodom, Tako pri nas in tudi drugod po celem svetu! Pomislite dragi ljudje tudi dvakrat ali večkrat komu boste namenili vaš glas na teh parlamentarnih volitvah 03.06.2018 v nedeljo. Mislim, da je najpametnejša odločitev stranka SDS, ki nas bo zavarovala kot narod in družine z našimi otroki in vnuki za bolj varni jutri in blagostanje nas in naših družin.

  Zato vsi volite naslednjo nedeljo stranko SDS za naš blagor in mir v državi !!!