fbpx

Avtobus trčil v tovornjak: 18 mrtvih, 30 poškodovanih

(Foto: iStock)

Davišnja avtobusna nesreča na Bavarskem na jugu Nemčije je zahtevala 18 smrtnih žrtev, 30 ljudi je bilo poškodovanih, več med njimi huje, sta potrdila policija in tožilstvo. Na avtobusu je bila skupina upokojencev iz Saške, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Trčenje se je na avtocesti A9 v bližini mesta Münchberg zgodilo okoli 7. ure zjutraj. Na avtobusu je bilo skupno 48 ljudi, 46 potnikov in dva voznika. Po trčenju je avtobus zajel požar. Ognjeni zublji so avtobus v celoti uničili. Promet so ustavili na obeh straneh avtoceste, območje, na katerem so reševalne vozila in gasilci, pa preletavajo helikopterji. Zaradi nesreče so na avtocesti že nastali daljši zastoji. Policija je napovedala, da bo avtocesta A9 v smeri proti jugu najverjetneje ostala zaprta ves dan.

Na avtocesti A9 v bližini Münchberga se je huda prometna nesreča zgodila že pred 27 leti. Zaradi goste megle je prišlo do najhujšega verižnega trčenja na nemških cestah. V verižno trčenje je bilo takrat vpletenih okoli 100 vozil. Umrlo je deset ljudi, 122 jih je bilo poškodovanih.

Nemški minister za promet Alexander Dobrindt in bavarski notranji minister Joachim Hermann sta že na poti na kraj nesreče. Nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier in kanclerka Angela Merkel sta zaradi nesreče izrazila pretresenost in sorodnikom žrtev in poškodovanih izrekla sočutje.

J. F., STA